Hyppää sisältöön
Media

Maa- ja metsätalousministeriön historiikki on ilmestynyt

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 25.5.2010 5.10
Tiedote -

Maa- ja metsätalousministeriön historiikki "Katovuosista biotalouteen, 1860-2010" on ilmestynyt. Neuvottelevan virkamiehen Antero Tuomisen kirjoittama historiikki kertoo ministeriön kehityksestä, ja juhlistaa samalla sen 150-vuotisjuhlavuotta.

Maa- ja metsätalousministeriön historia alkoi Maanviljelys ja yleisten töiden toimituskunnan perustamisesta. Toimituskunta perustettiin Senaatin toimesta 17.9.1860, ja samalle vuosikymmenelle osuneet viimeiset suuret katovuodet vauhdittivat maataloushallinnon luomista. Maatalouden lisäksi historiikki käsittelee myös muiden maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalaan kuuluvien sektoreiden kehitystä. Se valottaa muun muassa metsätalouden, kalastuksen ja metsästyksen, maanmittauksen, elintarvikevalvonnan ja vesitalouden historiallisia vaiheita.

Historiikki luo läpileikkauksen hallinnonalan monivaiheiseen kehitykseen 1860 luvulta nykypäivään. Vuosien kuluessa paljon on muuttunut, mutta ministeriön perustavoite, Suomen ruokahuollon turvaaminen muuttuvassa maailmassa, on pysynyt ennallaan. Tämä tavoite tulee näkymään ministeriön työssä myös tulevaisuudessa. Etenkin ilmastonmuutos asettaa ministeriölle uudet haasteet.

Sen voi halutessaan myös tilata 8 euron hintaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: tiedotus@mmm.fi

Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Pekka Väisänen puh.09-160 52299
Neuvotteleva virkamies Antero Tuominen puh. 09-160 52653

Sirkka-Liisa Anttila