Hyppää sisältöön
Media

Komissaari Ciolos: Maataloutta voitava jatkaa kaikilla Euroopan alueilla

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 15.7.2010 12.00
Tiedote -

Suomessa vieraillut EU:n maatalouskomissaari Dacian Cioloş katsoo, että maataloutta on voitava jatkaa kaikilla Euroopan alueilla. Maatalouden monimuotoisuus ja erilaisuus Euroopan eri osissa on otettava tulevassa maatalouspolitiikan uudistuksessa huomioon. Komissio pyrkii komissaarin mukaan siihen, että tuleva politiikka olisi kansalaisille ymmärrettävä ja perusteltavissa. Konkreettisia linjauksia tulevan politiikan sisällöstä on odotettavissa marraskuussa 2010 ja lainsäädäntöehdotuksia kesällä 2011.

Vierailun aikana käydyissä keskusteluluissa Suomi toi esille omat lähtökohtansa yhteisen maatalouspolitiikan uudistamiseen liittyen. Vierailua emännöineen maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan mukaan Suomi kannattaa tehokkaan yhteisen maatalouspolitiikan säilyttämistä, jotta kansalaisille voidaan jatkossakin tarjota turvallisia, terveellisiä ja kohtuuhintaisia elintarvikkeita ja jotta tuottajille voidaan varmistaa kohtuullinen toimeentulo.

Suomelle erityisiä kysymyksiä ovat epäsuotuisten alueiden tuen sekä kansallisten tukien jatkoon liittyvät kysymykset. ”Komissaarin lähtökohdat tulevaan uudistukseen liittyen ovat erittäin hyviä ja rakentavia ja pitkälti Suomen näkemysten mukaisia. Uskon, että yhteistyössä komission kanssa Suomen erityisiin ongelmiin löydetään toimivat ratkaisut”, totesi ministeri Anttila.

Komissaari Cioloş vieraili Suomessa 13.–15.7. Vierailunsa aikana komissaari tutustui suomalaiseen maataloustuotantoon ja maanviljelijöihin sekä lypsykarja- että naudanlihatuotantotilalla Joensuun alueella. Virallisten neuvotteluiden lisäksi Cioloş tapasi myös eduskunnan suuren valiokunnan ja maa- ja metsätalousvaliokunnan jäseniä sekä tuottajajärjestöjen edustajia.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
neuvotteleva virkamies Kari Valonen, p. (09) 160 52428, 040 751 8407

Sirkka-Liisa Anttila