Hyppää sisältöön
Media

Valtakunnallinen bioenergian koordinaatiohanke käynnistyi

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 12.1.2009 14.04
Tiedote -

Valtakunnallinen bioenergian koordinaatiohanke on käynnistynyt. Koordinoinnin avulla estetään bioenergia-alan toimintojen päällekkäisyyttä sekä lisätään hankkeiden ja alueiden välistä yhteistyötä ja synergiaa.

Koordinaatiohanke käsittää maaseudun kehittämisohjelman bioenergiaa koskevat hankkeet ja muut kansallisesti rahoitettavat bioenergiahankkeet. Hankkeella edesautetaan koko maata koskevien kansallisten ja EU:n bioenergiatavoitteiden saavuttamista.

Hanke ylläpitää rekisteriä käynnissä ja suunnitteilla olevista maaseudun kehittämisohjelman kautta rahoitettavista ja muista kansallisista rahoituslähteistä rahoitettavista bioenergiahankkeista. Lisäksi hankkeessa kootaan, analysoidaan ja välitetään saatavilla olevaa tietoa ja kokemuksia bioenergian eri tuotanto- ja käyttömuodoista Suomessa toimiville bioenergia-alan toimijoille. Hanke myös välittää toimijoille tietoa voimassa olevasta lainsäädännöstä ja sen muutoksista sekä jo toteutuneiden hankkeiden kokemuksista.

Maa- ja metsätalousministeriö valitsi hankkeen toteuttajan tarjouskilpailulla. Toteuttajaksi valittiin Työtehoseuran, ProAgria Maaseutukeskusten liiton ja Metsätalouden kehittämiskeskus TAPIO:n yhteenliittymä. TTS, ProAgria ja TAPIO ovat sitoutuneet kaksivuotiseen hankkeeseen. Hankkeen pääkoordinaattori on bioenergiapäällikkö Tage Fredriksson Työtehoseurasta. Hankkeen yhteyshenkilö maa- ja metsätalousministeriössä on ylitarkastaja Hanna Mattila.

Lisätietoja:
ylitarkastaja Hanna Mattila, maa- ja metsätalousministeriö, p. (09) 160 52392
bioenergiapäällikkö Tage Fredriksson, Työtehoseura, p. 040 5112 246