Hyppää sisältöön
Media

Bioenergia-verkkopalvelusta tietoa, innovaatioita ja uusia toimintamalleja

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 21.10.2009 10.05
Tiedote -

Bioenergia-asioita laajasti ja monipuolisesti kokoava uusi verkkopalvelu avautuu KoneAgria-näyttelyssä Jyväskylässä 21. lokakuuta. www.bioenergia.fi on verkkopalvelu, jonka ydin on bioenergiahankkeiden hakemisto. Siinä on kattavasti tietoa käynnissä olevista bioenergiaan liittyvistä kehittämis-, tutkimus- ja koulutushankkeista. Lisäksi sivusto tarjoaa puolueetonta tietoa bioenergian lähteistä, tuotannosta ja käytöstä.

Maa- ja metsätalousministeriön käynnistämän bioenergian koordinaatiohankkeen keskeinen tavoite oli koota bioenergiaan liittyvät toimijat ja heidän alaansa liittyvät kehityshankkeet. Kaikki uudet innovaatiot pyritään saamaan hyötykäyttöön, jotta hankkeet saisivat luonnollisia jatkumoita toisistansa.

Bioenergiahankehakemistoon pyritään tallentamaan kaikki maaseudun kehittämisohjelman bioenergiaa koskevat hankkeet sekä muut Suomessa käynnissä olevat bioenergiaan liittyvät tutkimus-, koulutus- ja kehittämishankkeet. Hakemisto palvelee nykyisiä ja tulevia hanketoimijoita, rahoittajia sekä asiantuntijoita. Kustannustehokkaan toiminnan kannalta on tärkeää, että hanketoimijat tietävät yli maakunta- ja rahoitusohjelmarajojen, mitä muualla tehdään, millaisiin tuloksiin on päästy ja miten saavutetuista tuloksista voidaan jatkaa kehitystä eteenpäin.

Sivusto tarjoaa tietoa ja verkkopalveluja myös alasta ja bioenergiasta kiinnostuneille. Ennen tätä sivustoa ei ole ollut vastaavaa palvelua, josta olisi löytynyt puolueetonta ja soveltavaa tietoa bioenergian lähteistä, korjuusta ja käytöstä bioenergian eri alueilta: metsästä, pellolta ja sivuvirroista. Sivusto sisältää esimerkiksi tietoa bioenergian käytön ympäristökysymyksistä, hiilensidonnasta ja energiatehokkuudesta. Sivuston rakentamisesta ja sisällöntuotannosta vastaavat Metsätalouden kehittämiskeskus Tapio, TTS-tutkimus ja ProAgria Keskusten Liitto. Bioenergia-verkkopalvelun omistaa maa- ja metsätalousministeriö.

Verkkopalvelun tietosisältö uudistuu ja täydentyy jatkuvasti. Sivustolla vieraillessa voi löytää aina jotain kiinnostavaa uutta.

Verkkopalvelun toimitus seuraa aktiivisesti bioenergia-alan tapahtumia ja trendejä. Sivustolta bioenergia-alan ammattilainen voi lukea uusista asioista, joilla on merkitystä hänen työnsä kannalta. Verkkopalvelussa on myös kattava tapahtumakalenteri. Verkkopalvelun kautta voi ilmoittaa hankkeen hakemistoon sekä välittää uutisia tai tapahtumia, jotka lisätään tapahtumakalenteriin.

Lisätietoja:

Ylitarkastaja Hanna Mattila, maa- ja metsätalousministeriö, p. 09-160 52392

Bioenergia- ja laatuasiantuntija Olli Äijälä, Metsätalouden kehittämiskeskus Tapio, p. 020 772 9188, olli.aijala@tapio.fi

Bioenergiapäällikkö Tage Fredriksson TTS tutkimus, p. 040 5112 246, tage.fredriksson@tts.fi

Kehittämispäällikkö Maarit Kari, ProAgria Keskusten Liitto, p. 020 747 2488, maarit.kari@proagria.fi