Hyppää sisältöön
Media

Jan Heino kehittämään Suomen metsäosaamisen vientiä

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 7.4.2010 9.26
Tiedote -

Maa- ja metsätalousministeriö käynnistää ministeri Sirkka-Liisa Anttilan johdolla tehdyn "Metsätalouden edistämisorganisaatioiden kehittämishanke 2009" suositusten mukaisesti kaksivuotisen Suomen metsäosaamisen viennin edistämisprojektin. Sen tarkoituksena on lisätä koordinoidusti metsien kestävän hoidon ja käytön osaamisen vientiä. Työn lähtökohtana ovat Suomen ja EU:n kansainvälisen metsä- ja ympäristöpolitiikan tavoitteet sekä Suomen metsäosaamisen viennin resurssipohja ja sen kehitysmahdollisuudet.

Jo aikaisemmin tehty Kansallinen metsäohjelma 2010 tunnisti suomalaisen metsätalouden osaamisen mahdollisuudet kehittyä vientituotteeksi. Kestävä metsätalouden edistäminen, metsäsuunnittelu, valtakunnan metsien inventointi, metsätalouden edistämisorganisaatiot sekä kansallinen metsäohjelma ja METSO ovat esimerkkejä aihealueista ja prosesseista, joita voidaan hyödyntää metsäosaamisen viennissä ja joille todennäköisesti on potentiaalista kysyntää.

Nyt käynnistyvän projektin päätarkoitus on toisaalta kartoittaa niitä hallinnollisia ja käytännöllisiä esteitä ja vaikeuksia, jotka haittaavat tai vähentävät suomalaisen metsäosaamisen vientiä, ja toisaalta myös ehdottaa uusia myönteisiä keinoja tämän viennin edistämiseksi. Selvitys ehdotetaankin tehtäväksi laajassa ja avoimessa yhteistyössä metsäalan järjestöjen ja kansainvälisen metsäosaamisen viennin toimijoiden sekä muiden hallinnonalojen kanssa.

Ministeriö palkkaa tehtävään johtavaksi metsäasiantuntijaksi MH, MMT h.c. Jan Heinon, joka on tätä ennen toiminut FAO:n apulaispääjohtajana johtaen sen metsäosastoa, Metsähallituksen pääjohtajana sekä maa- ja metsätalousministeriössä eri tehtävissä, muun muassa metsäosaston osastopäällikkönä. Hän aloittaa työnsä ministeriössä 12.4.2010.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
kansliapäällikkö Jarmo Vaittinen, puh. 040 751 84 06

Sirkka-Liisa Anttila