Hyppää sisältöön
Media

Keskustelu kalastuspolitiikan uudistamisesta jatkuu

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 30.4.2010 9.14
Tiedote -

EU:n kalastusministerit kokoontuvat 4.-5.5. epäviralliseen kokoukseen Espanjan Vigoon. Komissaari Maria Damanaki esittelee kokouksessa komission yhteenvedon EU:n yhteisen kalastuspolitiikan uudistamista koskevasta kuulemisesta. Ministerit keskustelevat uudistuksesta yhteenvedon pohjalta. Keskustelu siirtyi peruuntuneesta huhtikuun kokouksesta epäviralliseen kokoukseen. Suomea kokouksessa edustaa maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila.

Suomen mielestä kalastuksen tulee olla kestävää, mutta mahdollisuudet on hyödynnettävä täysimääräisesti. Uudistuksessa pitäisi ottaa huomioon rannikkokalastuksen erityistarpeet ja vesiviljelyn suuri merkitys kalantuotannossa. Suomi korostaa, että kalastuspolitiikan tulee mahdollisimman suuressa määrin perustua alueelliseen lähestymistapaan. Politiikan toimeenpanon kustannuksia tulee voida karsia.

EU:n yhteinen kalastuspolitiikka on määrä uudistaa siten, että se tulee voimaan vuoden 2013 alusta. Komissio on antanut vihreän kirjan uudistamisesta ja järjesti viime vuoden aikana asiasta julkisen kuulemisen. Huhtikuun neuvoston istunnon jälkeen komissio laatii työasiakirjan vuoden 2011 alkupuolella annettavasta asetusesityksestä. Työasiakirjasta keskustellaan kesäkuun maatalous- ja kalastusneuvostossa.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
kalastusneuvos Markku Aro, p. 09 160 53361, 040 740 2387

Sirkka-Liisa Anttila