Hyppää sisältöön
Media

Koskinen: Joukkuepeli ratkaisee tulevan EU:n maatalouspolitiikan suunnan

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 5.7.2011 14.40
Tiedote -

EU:n maatalouspolitiikan päätöksenteko on muuttunut ja sen myötä yhteistyön merkitys Euroopan parlamentin kanssa on entisestään kasvanut, katsoo EP:ssä vieraillut maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen. Keskeiset maatalouspäätökset syntyvät nyt yhdessä parlamentin kanssa ja tämä edellyttää eri tahojen entistä tiiviimpää yhteistyötä aina ennakkovaikuttamisesta lähtien.

"Lissabonin sopimus aloitti EU:n maatalouspolitiikassa uuden ajan. Parlamentin rooli on nyt aiempaa suurempi, koska se myös jakaa lainsäädäntövallan Euroopan neuvoston kanssa. Eurooppa-politiikalla on Suomessa keskeinen asema. Euroopan unioni, sen toimielimet ja jäsenvaltiot ovat tärkeitä yhteistyö- ja vaikutuskanaviamme", korosti Koskinen.

Ministeri Koskinen tapasi kaksipäiväisellä vierailullaan mm. EU:n maatalousvaliokunnan puheenjohtaja De Castron, kalastus ja meriasioiden komissaari Damanakin, eri parlamenttiryhmien edustajia sekä suomalaisia europarlamentaarikkoja. Keskusteluissa nousivat esille mm. Euroopan maatalouspolitiikan uudistus sekä EU:n tuleva budjetti. Kalastuskomissaari Damanakin kanssa ministeri Koskinen keskusteli EU:n tulevan kalastuspolitiikan linjoista ja keskeisistä yksityiskohdista. Ministeri tapasi myös parlamentin suurimman ryhmän EPP:n puheenjohtajan Joseph Daulin. Kattava tapaamisohjelma antoi ministeri Koskiselle myös hyvän mahdollisuuden esitellä Suomen uuden hallitusohjelman maatalouteen, elintarvikeketjuun ja kalastukseen liittyviä tavoitteita.

"Suomen kannalta on tärkeää, että saamme heti hallituskauden alussa luotua hyvän keskusteluyhteyden keskeisiin maatalouspolitiikan vaikuttajiin EU:ssa. Tapaamiset täällä Strasbourgissa ovat olleet hyödyllisiä ja tämä oli erinomainen mahdollisuus esitellä näkemyksiämme keskeisistä kysymyksistä. Maatalouskomissaari Cioloksen odotan tapaavani heinäkuun neuvoston yhteydessä", kertoi Koskinen.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
Valtiosihteeri Risto Artjoki, p. +32 498 986 790

Jari Koskinen