Hyppää sisältöön
Media

Metsähanhen metsästysaikaa lyhennetty

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 4.8.2011 9.09
Tiedote -

Maa- ja metsätalousministeriö on antanut asetuksen metsähanhen metsästyksen kieltämisestä osittain metsästysvuonna 2011-2012. Asetuksella pienennetään metsähanhen pesimäkantaan kohdistuvaa metsästyspainetta siirtämällä metsästyksen aloitusta myöhäisemmäksi suuressa osassa pesimäalueita ja muuttoreiteillä. Asetuksen avulla pyritään varmistamaan, että metsästystä harjoitetaan metsästyslaissa säädetyn kestävän käytön periaatteen mukaisesti. Lausuntojen johdosta esitettyjä kieltoja pidennettiin viikolla.

Metsähanhen metsästysajat maakunnittain ja kunnittain:

1.9.-31.12.
Kainuun maakunnassa, Lapin maakuntaan kuuluvissa Posion, Ranuan ja Simon kunnissa, Pohjois-Karjalan maakuntaan kuuluvissa Ilomantsin, Juuan, Lieksan, Nurmeksen ja Valtimon kunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan kuuluvissa Kuusamon, Pudasjärven ja Taivalkosken kunnissa.

17.9.-31.12.
Etelä-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Etelä-Savon, Kanta-Hämeen, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Pohjois-Savon, Päijät-Hämeen, Satakunnan, Uudenmaan, Varsinais-Suomen maakunnissa, Pohjois-Karjalan maakunnassa lukuun ottamatta Ilomantsin, Juuan, Lieksan, Nurmeksen ja Valtion kuntia, sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon, Pudasjärven ja Taivalkosken kuntia.

20.8. kello 12 alkaen - 31.12.
Lapin maakunnassa metsähanhen metsästystä ei ole rajoitettu ministeriön asetuksella lukuun ottamatta Posion, Ranuan ja Simon kuntia.

Metson ja riekon osalta lausuntokierroksella esitettyjä metsästyskieltoja ei ole vielä asetettu. Ministeriö päättää kielloista parhaillaan käynnissä olevien riistakolmiolaskentojen tuloksien valmistuttua, jotta päätöksen perusteeksi saadaan mahdollisimman ajantasaiset tiedot. Metson ja riekon osalta esitetty asetus on annettava viimeistään 25.8., eli vähintään 2 viikkoa ennen kiellon voimaantuloa.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
ylitarkastaja Janne Pitkänen, puh. 040 867 2667
ylitarkastaja Jussi Laanikari, puh. 040 733 6229

Jari Koskinen