Hyppää sisältöön
Media

Metsäkanalintukannat runsastuneet - metson ja riekon metsästys sallitaan laajemm

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 19.8.2011 12.47
Tiedote -

Maa- ja metsätalousministeriö on antanut asetuksen metson ja riekon metsästyksen kieltämisestä osittain metsästysvuonna 2011-2012. Metsäkanalintujen riistakolmiolaskentojen ja Ylä-Lapin riekkolaskentojen perusteella metsäkanalintukantojen lisääntyminen on onnistunut hyvin tänä kesänä suuressa osassa maata ja kannat ovat runsastuneet merkittävästi. Siksi metsästys sallitaan laajemmin kuin esimerkiksi viime metsästysvuonna.

Asetuksella kielletään metson metsästys maan lounaisosassa, missä metsokanta on pitkään ollut heikko. Riekon metsästys kielletään maan keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun eteläosissa, missä riekkokanta on edelleen heikko.

Lausuntokierroksen, riistakolmiolaskentojen ja Ylä-Lapin riekkolaskentojen tulosten seurauksena alkuperäistä esitystä muutettiin riekon osalta siten, että metsästys on sallittu normaalisti Lapissa ja pääosissa Pohjois-Pohjanmaata ja Kainuuta.

Metso

Metson metsästys on kokonaan kielletty Varsinais-Suomen maakunnassa ja Uudenmaan maakunnassa lukuun ottamatta Lapinjärven, Loviisan ja Myrskylän kuntia.

Metson metsästys on sallittu 10.–30.9. Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa, Pirkanmaan maakuntaan kuuluvissa Akaan, Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Pirkkalan, Punkalaitumen, Pälkäneen, Tampereen, Urjalan, Valkeakosken ja Vesilahden kunnissa, Satakunnan maakuntaan kuuluvissa Eurajoen, Euran, Huittisten, Köyliön, Rauman ja Säkylän kunnissa sekä Uudenmaan maakuntaan kuuluvissa Lapinjärven, Loviisan ja Myrskylän kunnissa.

Metson metsästys on sallittu 10.9.–31.10. muualla maassa normaalisti.

Riekko

Riekon metsästys on kokonaan kielletty Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pohjanmaan, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon maakunnissa, Kainuun maakuntaan kuuluvissa Kuhmon, Paltamon ja Sotkamon kunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Haukiputaan, Iin, Kiimingin, Kuusamon, Oulun, Pyhännän, Pudasjärven, Siikalatvan, Taivalkosken, Utajärven ja Yli-Iin kuntia.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
ylitarkastaja Janne Pitkänen, puh. 040 867 2667
ylitarkastaja Jussi Laanikari, puh. 040 733 6229

Jari Koskinen