Hyppää sisältöön
Media

Metsäkeskusten johtokuntiin edustajat maakunnan liitoista ja uusista ELY:istä

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 3.12.2009 12.12
Tiedote -

Metsäkeskusten johtokuntiin tulee edustajat maakuntien liitoista ja vuoden 2010 alussa toimintansa aloittavista elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksista. Näin luodaan entistä tiiviimpi yhteistyö metsäkeskusten ja uudistettavan valtion aluehallinnon välillä. Valtioneuvosto päätti asiasta tänään.

Metsänomistajien edustajat ovat edelleenkin suurin yksittäinen ryhmä metsäkeskusten johtokunnissa. Metsänomistajien, maakunnan liittojen ja ELY:jen lisäksi johtokunnissa on metsäteollisuuden ja metsäkeskuksen henkilöstön tai metsäkoneyrittäjien edustajat.

Johtokunnat päättävät alueellisten metsäkeskusten keskeisimmistä asioista. Ne eivät kuitenkaan käsittele yksittäisiä viranomaisasioita, vaan niitä koskeva ratkaisuvalta on metsäkeskuksissa eriytetty erillisiin viranomaistehtävien yksiköihin. Maa- ja metsätalousministeriön asettamassa metsätalouden edistämisorganisaatioiden kehittämishankkeessa valmistellaan parhaillaan ehdotuksia organisaatioratkaisuksi, jolla hoidettaisiin metsäkeskusten metsäpolitiikan toteuttamiseen kuuluvat viranomaistehtävät, metsätalouden edistämistehtävät ja vapaan kilpailun kentässä olevat asiakasrahoitteiset tehtävät.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
hallitusneuvos Vilppu Talvitie, p. (09) 160 52293

Sirkka-Liisa Anttila