Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Anttila ja komissaari Potocnik tapasivat saimaannorpan tiimoilta

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 17.3.2011 12.01
Tiedote -

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila ja ympäristökomissaari Janez Potocnik tapasivat tänään Brysselissä. He keskustelivat kalastuksen ja saimaannorpan suojelun yhteensovittamisesta Saimaalla.

Komissaari Potocnik totesi arvostavansa korkealle Suomen aktiivista pyrkimystä saavuttaa tasapaino kalastuksen ja saimaannorpan suojelutoimien välillä. Hän totesi, että myös komissiolle on tärkeää saavuttaa norpan suojelun tavoitteet sellaisilla toimilla, jotka ovat alueen ihmisten kannalta mahdollisimman hyväksyttäviä. Tapaamisessa päästiin yhteisymmärrykseen siitä, että saimaannorpan ja kalastuksen tilannetta arvioidaan laajasti ensi syksynä. Tällöin ovat käytettävissä tiedot tämän vuoden kalastuksesta ja kalastusrajoitusten vaikutuksista.

Ministeri Anttila totesi tapaamisen jälkeen, että pallo on nyt alueen toimijoilla. Heidän tulee vastuullisilla toimillaan varmistaa, että norppien pyydyskuolemat saadaan vähenemään merkittävästi. Vain tätä kautta voimme saavuttaa pitkän aikavälin tasapainon kalastustoimien ja norpan suojelun välille. Jos tässä tavoitteessa onnistutaan, on meillä hyvät edellytykset saavuttaa yhteisymmärrys asiassa myös komission kanssa.

Lisätietoja:

Valtiosihteeri Minna-Mari Kaila, Maa- ja metsätalousministeriö +358 40 775 6060

Erityisasiantuntija Risto Lampinen, Ulkoasiainministeriö /EUE +32 476 760 247

Sirkka-Liisa Anttila