Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Jari Koskinen vahvistaa Suomen ja Turkin metsäyhteistyötä

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 6.5.2014 6.46
Tiedote -

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen tapaa Turkin metsä- ja vesiasioista vastaavan ministeri Veysel Eroglun 7.5. Istanbulissa. Molemmat ministerit osallistuvat puurakentamisseminaariin, joka järjestetään Turkin suurimpien rakennusalan messujen yhteydessä. Tapaaminen on jo kolmas noin vuoden sisällä. Tarkoituksena on vahvistaa Suomen ja Turkin välistä metsäalan ja puurakentamisen yhteistyötä.

Ministeri allekirjoittavat Suomen ja Turkin välisen aiesopimuksen, jossa määritellään keskeiset tulevaisuuden yhteistyömuodot metsä- ja vesitaloudessa. Keskeisiä yhteistyöalueita ovat puunkäytön edistäminen rakentamisessa, metsien inventoinnit sekä metsä- ja vesitalouden tutkimus- ja kehittämistoimet.

Ministerit keskustelevat muun muassa metsien roolista tulevaisuuden biotaloudessa sekä Euroopan metsäinstituutin toiminnasta. Tapaamisen yhteydessä juhlistetaan myös Suomen ja Turkin 90 vuotta kestäneitä hyviä diplomaattisuhteita.

Koskisen mukana matkustaa yritysvaltuuskunta, johon kuuluu kymmenen puutuote- ja rakennusalan järjestöä tai yritystä. Yritykset esittelevät seminaarissa tuotteitaan ja toimintaansa sekä luovat suoria asiakassuhteita turkkilaisten yritysten kanssa.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
Tiina Rytilä, ministerin erityisavustaja, p. 0295 162 132

Jari Koskinen