Hyppää sisältöön
Media

Patruunamäärää rajoitetaan lintujen ja joidenkin eläinlajien metsästyksessä

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 13.5.2013 13.19
Tiedote -

Maa- ja metsätalousministeriö muuttaa parhaillaan metsästysasetuksen ampuma-aseita koskevia säännöksiä. Itselataavien aseiden patruunoiden maksimimäärää säädetään tiukemmaksi silloin, kun niillä metsästetään lintu- ja luontodirektiivin piiriin kuuluvia lajeja.

Lintu- ja luontodirektiivin avulla suojellaan kaikkia lintuja sekä joitain luonnonvaraisia eläimiä ja kasveja. Eläimistä direktiivin piiriin kuuluu esimerkiksi ilves, karhu, susi, saukko, metsäjänis ja näätä. Direktiivin suojaamia eläimiä metsästettäessä aseessa saa olla maksimissaan kaksi patruunaa, kun muita eläimiä metsästettäessä noudatetaan metsästyslain kolmen patruunan maksimia.

Muutettavalle asetukselle kaavailtu sanamuoto on aiheuttanut tulkinnan siitä, että kaikki itselataavat aseet olisivat kiellettyjä lintu- ja luontodirektiivin alaisten lajien metsästyksessä. Näin ei kuitenkaan ole tarkoitus olla, vaan patruunoita saa olla maksimissaan kaksi. Maa- ja metsätalousministeriö korjaa asetuksen sanamuotoa selkeämmäksi ennen kuin se tulee voimaan 1.6.2013.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
Rami Sampalahti, ylitarkastaja, p. 0295162419

Jari Koskinen