Hyppää sisältöön
Media

Suomen riistakeskuksen johtavat toimihenkilöt nimitetty

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 15.9.2011 10.48
Tiedote -

Valtioneuvosto on tänään nimittänyt Suomen riistakeskuksen johtajaksi agronomi Reijo Oravan ja julkisten hallintotehtävien päälliköksi maatalous- ja metsätieteiden tohtori Sauli Härkösen 30.9.2011 lukien.

Reijo Orava työskentelee projektipäällikkönä riistakeskuksen perustamisprojektissa. Hän on toiminut keskeisessä roolissa riistahallintouudistuksen valmistelussa ja uuden organisaation toiminnan käynnistämisessä. Hänellä on pitkäaikainen ja monipuolinen riistahallinnon kokemus muun muassa Uudenmaan riistapäällikkönä sekä Metsästäjäin keskusjärjestöstä.

Sauli Härkönen hoitaa väliaikaisesti riistakeskuksen julkisten hallintotehtävien päällikön tehtävää. Lisäksi hän toimii riistaeläintieteen dosenttina Helsingin yliopistossa. Hän on vastannut julkisten hallintotehtävien prosessin käynnistämisestä riistakeskuksessa. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Metsästäjäin keskusjärjestössä sekä maa- ja metsätalousministeriössä.

Suomen riistakeskus perustettiin 1.3.2011 voimaan tulleella riistahallintolailla. Riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka vastaa riistahallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtävistä maa- ja metsätalousministeriön ohjauksessa ja valvonnassa. Se myös tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa. Riistanhoitoyhdistyksiä on vajaa 300 koko maassa. Riistakeskuksen ja riistanhoitoyhdistysten toiminta rahoitetaan metsästäjiltä kannettavilla riistanhoitomaksuilla.

Riistakeskuksen johtajan tehtävänä on johtaa ja kehittää riistakeskuksen toimintaa sekä vastata toiminnan tuloksellisuudesta. Johtaja huolehtii myös riistakeskuksen hallituksessa käsiteltävien asioiden valmistelusta ja hallituksen päätösten toimeenpanosta.

Julkisten hallintotehtävien puolueettomuuden ja riippumattomuuden varmistamiseksi ne on eriytetty riistakeskuksen muusta toiminnasta. Näitä tehtäviä ovat muun muassa riistaeläinten pyyntiluvat ja rauhoituksiin liittyvät poikkeusluvat. Julkisten hallintotehtävien päällikkö tekee ratkaisunsa riippumatta riistakeskuksen hallituksesta ja johtajasta. Riistakeskus myöntää poikkeuslupia rauhoitettujen suurpetojen metsästykseen maa- ja metsätalousministeriön asetuksella säädetyn kiintiön puitteissa.

Lisätietoja:

Maa- ja metsätalousministeriön osastopäällikkö Pentti Lähteenoja, p. 040 717 1698

Suomen riistakeskuksen hallituksen puheenjohtaja Tauno Partanen, p. 050 436 8066