Kasvua ruoka-alan yrityksille maaseutuohjelmasta

Aloittavat ja kasvua hakevat ruokayritykset voivat saada rahoitusta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014-2020. Et tarvitse maatilaa voidaksesi hakea maaseutuohjelman tukia. Selvitä liiketoimintasi kehittämiseen sopivin vaihtoehto ja hae rahoitusta!

Maataloustuotteita jalostava yritys

Voit saada maaseudun yritystukia, jos pieni tai keskisuuri yrityksesi jalostaa maataloustuotteita. Maataloustuotteiden jalostamisella ja kaupan pitämisellä tarkoitetaan yritystoimintaa, jossa yritys ostaa maataloustuotteita (Annex I -listalla oleva tuote) ja jalostaa niitä niin, että tuote on  delleen Annex I -listalla oleva maataloustuote. Maatila voi saada jalostuksen ja kaupan pitämisen tukea tilalla tuotettujen tuotteiden myymiseen  rillisestä myyntipisteestä.

Elintarvikkeita valmistava yritys

Voit saada maaseudun yritystukia, jos pieni yrityksesi tai maatilasi valmistaa elintarvikkeita (ns. Non-Annex I-tuote). Vain maaseudulla toimiville elintarvikeyrityksille voidaan myöntää maaseutuohjelman rahoitusta. Kysy ELY-keskuksestasi, mitkä alueet seudullasi on määritelty kaupunkialueiksi ja mitkä maaseutualueiksi. Myös suurten kaupunkien kuntarajojen sisällä voi olla maaseutualueita.

Annex I -lista

Tutustu Annex I -maataloustuotteiden listaukseen.

Ota yhteyttä!

ELY-keskukset ja Leader-ryhmät kertovat lisää yritystukien ehdoista ja hakemisesta.
www.ely-keskus.fi
www.leadersuomi.fi

Lisätietoa verkossa

www.mavi.fi/yritystuet

Lisätietoja

Juuso Kalliokoski, Johtava asiantuntija 
MMM, Ruokaosasto, Maaseudun kehittämisyksikkö 0295162470   etunimi.sukunimi@mmm.fi