Hyppää sisältöön
Media

MMM:n asetus laitosten elintarvikehygieniasta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen (795/2014) muuttamisesta (444/2016)

Kohderyhmä: Valvojat ja laitostoimijat

Keskeinen sisältö: Asetuksella nostetaan sorkka- ja kavioeläinten pienteurastamoiden vuosittaisia enimmäisteurastusmääriä 1 000 eläinyksiköstä 5 000 eläinyksikköön, helpotetaan toimintojen ajallista erottamista, lievennetään käsienpesualtaiden hanoja koskevia vaatimuksia samoin kuin lihan alkuperämaan ilmoittamista kaupallisissa asiakirjoissa sekä siipikarjanlihan jäädytysvaatimuksia. Lisäksi asetuksella tarkennetaan lihantarkastuspisteen vaatimuksia ja sallitaan siipikarjan ja kanien eräkohtainen tarkastus. Myös hirven ruhon katkaiseminen ennen lihantarkastusta on mahdollista tietyissä laitoksissa.

Säädöksen nimi:  MMM:n asetus laitosten elintarvikehygieniasta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen (795/2014) muuttamisesta (444/2016)

Säädöksen numero:  444/2016    

Säädöksen voimaantulo: 1.7.2016

Säädöksen soveltaminen alkaa: 1.7.2016

Siirtymäajat: Asetuksen 3 §:n 2 momentin 12(a) kohdan eläinyksiköiden muuntokertoimia sovelletaan 1.1.2017 alkaen

Linkki säädökseen: I 8:3

Linkki perustelumuistioon: Muistio 17.6.2016