#Ruoka2030 KICKOFF

Maa- ja metsätalousministeriö

Aika: ma 18.1. klo 13.00– 18.00

Maa- ja metsätalousministeriö järjestää ruokapoliittisen selonteon kickoff -tilaisuuden Helsingissä maanantaina 18. tammikuuta 2016 klo 13–18.

Tilaisuuden tarkoituksena on herätellä ruoka-alan toimijat pohtimaan, mitä on tehtävä, jotta ruokapoliittisen selonteon visio saavutetaan.

Vuonna 2030 suomalaiset kuluttajat syövät maukasta, terveellistä, kestävästi tuotettua ja turvallista ruokaa. Kuluttajilla on kyky tehdä tietoisia valintoja.

Kysyntään vastaa läpinäkyvä, osaava, joustava sekä kansainvälisesti kilpailukykyinen ruoka- ja palvelujärjestelmä. Alan kasvua ja kehitystä tukee hyvin koordinoitu korkean tason tutkimus- ja kehitystyö.

Aika:  maanantai 18.1.2016 klo 13–18
Paikka:  KORJAAMO/Vaunusali, Töölönkatu 51 b, 00250 Helsinki

Tilaisuus on tarkoitettu ruokaketjun toimijoille hallinnossa ja sidostahoilla. 

Tilaisuutta voi seurata myös etälähetyksenä. Linkki lähetykseen: http://bit.ly/1ZA7knh.

#Ruoka2030 KICKOFF -ohjelma

13:00–16:00 seminaari

  • Avaus
    kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio/maa- ja metsätalousministeriö
  • Suomalaisen ruokakulttuurin vimma ja voima 
    ruokakulttuuriprofessori Johanna Mäkelä/Helsingin yliopisto, opettajankoulutuslaitos 
  • Ruokaturva ja huoltovarmuus
    luomuviljelijä Samuli Laurikainen/Snafu Oy (Silmusalaatti)
  • Happy Food, Happy Farmers, Happy Food Citizens – ruuantuotannon ja -kulutuksen tulevaisuus
    yliopistonlehtori Minna Autio/Helsingin yliopisto, taloustieteen laitos
  • Integroitu vesiviljely ja bioenergian tuotanto – kotimaista ruokaa kestävästi
    hallituksen puheenjohtaja Rami Salminen/Sybimar   
  • Maatilayrittäjän kommenttipuheenvuoro
    yrittäjä Peppi Laine, Mikkolan tila
  • Kysymyksiä ja keskustelua
  • 16:00–18:00 cocktailtilaisuus

Katso myös:

Lisätietoa ruokapoliittisesta selonteosta

Kohderyhmät Julkinen hallinto Kuntasektori Valtionhallinto Yliopistot ja korkeakoulut Yritykset

Avainsanat