Seminaari: Kestävä pohjoismainen ammattikeittiö

Aika: pe 18.3. klo 8.30– 11.30

Julkisissa ammattikeittiöissä valmistetaan Pohjoismaissa yli 6 miljoonaa ateriaa päivittäin. Aterioiden tulisi olla yhtä aikaa maukkaita, terveellisiä ja ympäristönäkökulmasta kestäviä. Tervetuloa kuulemaan uusista innovaatiosta ja vaihtamaan ideoita Gastro-messujen yhteydessä pidettävään seminaariin Messukeskukseen 18.3.2016 klo 8:30–11:30. Seminaari on yksi Suomen Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajuusvuoden ohjelman ruokatapahtumista.

Seminaarissa kuullaan Pohjoismaissa kehitetyistä innovatiivisista ratkaisuista ja hyvistä käytännöistä, joilla edellä mainitut kunnianhimoiset tavoitteet on onnistuttu saavuttamaan sekä julkisen että yksityisen sektorin ammattikeittiöissä.

Seminaari on tarkoitettu ruokapalvelun ammattilaisille, kehittäjille, hankkijoille, ruokasektorin yrityksille sekä päättäjille, niin Suomessa kuin muissa Pohjoismaissa. Seminaarin esitykset pidetään englanniksi. Seminaarin teemoina ovat ikääntyneiden ravitsemus, ruokahävikin vähentäminen ammattikeittiöissä, kestävät julkiset hankinnat sekä Ympäristöosaava-tutkinto, joka on Pohjoismaissa ainutlaatuinen tapa kouluttaa ammattikeittiöhenkilöstöä ympäristöasioissa.

Seminaarin järjestävät yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriö ja Motiva Oy. Seminaari on osa Suomen Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajuusvuoden ohjelmaa ja sen alla tuotettavaa ruokakulttuuriohjelmaa. Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriön ohjelmasta puheenjohtajuusvuonna.

Lisätietoja seminaarista:
Elina Ovaskainen, seminaarin puheenjohtaja, Motiva Oy, elina.ovaskainen@motiva.fi
Seija Ahonen-Siivola, ylitarkastaja, Suomen puheenjohtajuuskauden ruoka-teeman vastuuhenkilö, maa- ja metsätalousministeriö, seija.ahonen-siivola@mmm.fi
Bettina C. Lindfors, seminaarin viestintä- ja ohjelmavastaava, bettina.c.lindfors@gmail.com

Kohderyhmät Julkinen hallinto Kunnat Media Kansalaiset Valtionhallinto Yliopistot ja korkeakoulut Yritykset