Seminaari: Ruoka2030 ja Elintarvikeketjun kilpailukykytutkimus

Maa- ja metsätalousministeriö Työ- ja elinkeinoministeriö

Aika: pe 9.9. klo 9.30– 14.00

Tilaisuudessa lähetetään ruokapoliittinen selonteko lausuntokierrokselle ja kerrotaan valtioneuvoston kanslian rahoittaman Elintarvikeketjun kilpailukykytutkimuksen ensimmäisistä tuloksista.

Aika: perjantai 9.9.2016 klo 9.30–14.00
Paikka: Kansallismuseo, Mannerheimintie 34, Helsinki

Seminaariohjelma

klo 9:30–10 aamukahvi

klo 10–11:50

Seminaarin avaus, maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen

Ajankohtaisia huomioita elintarvikeketjun kilpailukyvyn osatekijöistä
Antti Tahvanainen, tutkimuspäällikkö, Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen kannatusyhdistys ry, ETLA 

Elintarvikeketjun kilpailukyky kansainvälisessä vertailussa
Csaba Jansik, erikoistutkija, Luonnonvarakeskus LUKE

Keskustelua

klo 11:50–12:00 jaloittelutauko

klo 12:00–13:00

Ruoka2030 – Mitä pitää tehdä suomalaisen ruokajärjestelmän vahvistamiseksi?
Anna-Leena Miettinen, neuvotteleva virkamies, maa- ja metsätalousministeriö

Keskustelua lausunnolle lähtevästä ruokapoliittisesta selonteosta

klo 13:00–14:00 lounas

Seminaarin puheenjohtajana toimii ylijohtaja Veli-Pekka Talvela maa- ja metsätalousministeriöstä.

Maksuton seminaari on tarkoitettu ruokaketjun toimijoille hallinnossa ja sidostahoilla.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Lisätietoa:
neuvotteleva virkamies Anna-Leena Miettinen, etunimi.sukunimi@mmm.fi 
kehittämispäällikkö Esa Tikkanen, etunimi.sukunimi@tem.fi'

Kohderyhmät Julkinen hallinto Kuntasektori Media Muut Valtionhallinto Yliopistot ja korkeakoulut Yritykset