Artesaaniruuan suomenmestaruuskilpailut ja seminaarit

Maa- ja metsätalousministeriö

Aika: ma 10.10. klo 9.00–to 13.10. klo 16.00

Artesaaniruuan suomenmestaruuskilpailut ja seminaarit

Pohjoismaisille osallistujille avoin kilpailu tarjoaa hyvät verkostoitumismahdollisuudet artesaaniruuan parissa toimiville. Kilpailutapahtumaan liittyy myös useita ruoka-aiheisia miniseminaareja, keskusteluja ja tutustumisretkiä. Kilpailutapahtuma on yksi Suomen Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajuusvuoden ohjelman ruokatapahtumista.

Aika: 10.–13.10.2016
Paikka: Yrkeshögskolan Novia, Raasepori
Kohdeyleisö: 
ruoka-alan toimijat ja aiheesta kiinnostuneet kuluttajat

Suomenmestaruudesta kilpaillaan seuraavissa tuoteluokissa: maitotuotteet, leikkeleet ja lihatuotteet, kalatuotteet, leipomotuotteet, marja- ja hedelmätuotteet, vihannes- ja sienituotteet, kylmät mauste- ja ruokakastikkeet, snaksit, käymisteitse valmistetut juomat ja innovatiiviset artesaaniruokatuotteet.

Suomenmestaruuskilpailujen aikana järjestetään myös useita ruoka-aiheisia miniseminaareja ja opintokäyntejä Länsi-Uudenmaan elintarvikeyrityksiin. Kaikki aiheesta kiinnostuneet voivat osallistua tähän ohjelmaan. Ohjelma huipentuu juhlaillalliseen ja palkintojen jakoon Fiskarsin ruukissa keskiviikkona 12. lokakuuta. Kilpailutapahtuma toteutetaan maa- ja metsätalousministeriön ja Kustens Mat -projektiryhmän yhteistyönä. 

Lisätietoja: 
Seija Ahonen-Siivola, ylitarkastaja, Suomen pj-kauden ruokateeman vastuuhenkilö, maa- ja metsätalousministeriö, seija.ahonen-siivola(at)mmm.fi
Ann-Louise Erlund, Kustens Mat -hankeryhmän puheenjohtaja, Yrkeshögskolan Novia, ann-louise.erlund(at)novia.fi

Kohderyhmät Julkinen hallinto Kunnat Media Kansalaiset Valtionhallinto Yliopistot ja korkeakoulut Yritykset

Avainsanat artesaanit ruoka