Ruokapäiväseminaari ruokaturvasta

Maa- ja metsätalousministeriö

Aika: ke 2.11. klo 13.00– 16.00

Ruokapäiväseminaari ruokaturvasta

Kuinka maailman ruokaturva saavutetaan muuttuvassa ilmastossa?Mikä on Suomen rooli ruokaturvan edistämisessä? Miten ilmastopalvelut auttavat kehittyviä maita varautumaan ilmastonmuutokseen? Miten energiapuuntuotanto linkittyy kehitysmaiden ruokaturvaan? Näitä asioita käsitellään Suomen FAO-toimikunnan järjestämässä ruokapäiväseminaarissa, tervetuloa mukaan!

Aika: keskiviikko 2.11. klo 13–16
Paikka: seminaarihuone Paja, Mariankatu 9, Helsinki

Ruokapäiväseminaarin ohjelma

Avaus, osastopäällikkö Veli-Pekka Talvela, maa- ja metsätalousministeriö

Paikallisilla ratkaisuilla on globaalia merkitystä – case Suomi, neuvotteleva virkamies Hanna Mattila, maa- ja metsätalousministeriö

Ilmastonmuutos ja kehitysmaiden ruokaturva – miten sää- ja ilmastopalvelut voivat auttaa varautumisessa? ilmastoasiantuntija, meteorologi Reija Ruuhela, Ilmatieteen laitos

Kestävä energiapuuntuotanto: etu vai haitta ruuantuotannolle kehitysmaissa, biotalousohjelman koordinaattori Sari Pitkänen, Itä-Suomen yliopisto

Yhteenveto, kansainvälisten asioiden johtaja, Suomen FAO-toimikunnan puheenjohtaja Aulikki Hulmi, maa- ja metsätalousministeriö

Pientä purtavaa ja vapaata seurustelua

***
Maksuton seminaari on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.
Ilmoittaudu seminaariin 28.10 mennessä: bit.ly/2d9fKis. Seminaaripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Ruokapäiväseminaari somessa:  

#WFD2016 

#MaailmanRuokapäivä 

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:

neuvotteleva virkamies Anna Santala, p. 0295 162 418, anna.santala@mmm.fi

Ruokapäiväseminaarin diat löytyvät MMM:n slidesharesta.

* Ohjelma päivitetty 20.10.2016 

Kohderyhmät Julkinen hallinto Kuntasektori Media Muut Valtionhallinto Yliopistot ja korkeakoulut Yritykset