Vastuullisten ruokapalveluiden hankintaoppaan julkaisuwebinaari

Keskiviikko 1.12.2021 klo 13.00 –  15.00

maa- ja metsätalousministeriö

Vastuullisten ruokapalveluiden hankintaoppaan julkaisuwebinaari

Vastuullisten ruokapalveluiden hankintaopas julkaistaan 1.12. järjestettävässä verkkotilaisuudessa. Tilaisuudessa kuulet esimerkkejä oppaan tarjoamista mahdollisuuksista kehittää ruokapalveluita entistä vastuullisimmaksi ja toimivammiksi. Ruokapalvelu voi olla omaa, in-house -toimintaa tai kilpailutettuja ostopalveluita eri toimintaympäristöissä.

Tilaisuuden ohjelma

Klo 13.00        

  • Tilaisuuden avaus kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, maa- ja metsätalousministeriö
  • Oppaan esittely erityisasiantuntija Auli Väänänen, maa- ja metsätalousministeriö
  • Käytännön esimerkkejä oppaan sisällöstä - mitä opas tarjoaa ruokapalveluiden järjestämiseen ja hankintaan palvelupäällikkö Suvi Haukioja, Turun kaupunki ja ravitsemispäällikkö Laura Rantalainen, Kuopion yliopistollinen sairaala
  • Ruokapalvelu ruokakasvatusta tukemassa pääsihteeri Arja Lyytikäinen, Valtion ravitsemusneuvottelukunta
  • Yleisön kysymykset

14:00               

Uusi opas käytännössä - ruokapalveluiden järjestämisen asiantuntijoiden näkemyksiä oppaasta sen sisällöstä ja merkityksestä

  • Ruokapalvelujohtaja Minna Ahola, Espoon kaupunki
  • Ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö Taina Matilainen, Akaan kunta
  • Sosiaali- ja terveysjohtaja Jukka Lindberg, Hämeenlinnan kaupunki
  • Ravintohuoltokoordinaattori Minna Lappalainen, Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä
  • Ryhmäpäällikkö Hanna Nuutinen, Valtioneuvoston kanslia
  • Myyntipäällikkö Mari Rantala, Palmia Oy
  • Ruokapalvelujohtaja Elina Särmälä, Saimaan tukipalvelut Oy
  • Yleisön kysymyksille on aikaa klo 14 alkavassa osiossa aina kahden puheenvuoron jälkeen
  • Oppaan verkkosivuston julkaisu ja päätössanat

Tilaisuuden juontaa maa- ja metsätalousministeriön viestintäasiantuntija Taina Saahko. Tilaisuus päättyy klo 15.00.

Voit liittyä tilaisuteen tästä linkistä (TEAMS)

Opas ja sen julkaisutilaisuus on suunnattu päättäjille, julkisten ruokapalveluiden järjestäjille ja ruokapalveluista ja niiden hankinnasta vastaaville sekä ruokapalveluiden ja julkisten hankintojen kehittämisestä kiinnostuneille.

Opas toteuttaa kansallisen julkisten hankintojen strategian tavoitetta kestävistä ja vastuullisista ruokapalvelu- ja elintarvikehankinnoista. Se ohjeistaa, miten ruokapalvelua ja sen hankintaa voidaan kehittää entistä vastuullisemmaksi, laadukkaammaksi ja vastaamaan sille asetettuja vaatimuksia. Ruokapalveluiden ja niiden tarjoaman ruuan merkitys ja vaikuttavuus esimerkiksi kuntastrategian ja kestävyys- ja ravitsemustavoitteiden toteuttamisessa tulee myös esille.

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, järjestöt ja yhteisöt