Hyppää sisältöön
Media

Valtioneuvosto muutti maaseudun yritystoiminnan tukemisesta annettua asetusta

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 24.4.2008 10.00
Tiedote -

Valtioneuvosto muutti tänään maaseudun yritystoiminnan tukemisesta annettua valtioneuvoston asetusta. Asetusmuutos koskee muun muassa sokerialan monipuolistamisohjelman mukaista investointituen tasoa, kehittämisyhteisön hallinnoimaa yritysryhmähanketta sekä investointituella tuettavan toiminnan sisältöä. Muilta osin asetukseen on tehty pieniä täsmentäviä muutoksia.

Suomen sokerialan rakenneuudistuksen mukaisessa monipuolistamistukiohjelmassa tarkoitetuille tuensaajille investointitukea voidaan myöntää enintään 35 prosenttia investoinnin hyväksyttävästä kustannuksesta. Muutoksella tarkennettiin yrityksen aloittamisvaihetta koskevan, yrityssetelityyppisen, enintään 1500 euron hintaisen asiantuntijapalvelun hankintaa. Muutoksella mahdollistetaan myös se, että tukea voidaan myöntää 75 prosenttia yritysryhmähankkeesta aiheutuvista kustannuksista, kun tuen hakijana on kehittämisyhteisö. Maataloustuotteiden ensiasteen jalostusta tai markkinointia harjoittavalle yritykselle sekä pienimuotoista mekaanista puunjalostusta tai pelto- ja metsäbiomassan hyödyntämiseen perustuvaa energiatuotteiden tuotantoa harjoittavalle mikroyritykselle kehittämistukea voidaan kuitenkin myöntää enintään 40 prosenttia kehittämistoimenpiteen kustannuksista.

Vuoden 2008 alussa tuli voimaan maaseudun kehittämiseen myönnettävistä tuista annetun lain (1478/2007) muutos, jossa laajennettiin muun muassa investoinnin käsitettä. Asetusta muutetaan nyt vastaamaan paremmin lain sisältöä investointituella tuettavan toiminnan osalta. Tukea voidaan nyt myöntää muun muassa yritystoiminnassa tarpeellisen rakennuksen tai rakennelman rakentamiseen, korjaamiseen, laajentamiseen tai hankkimiseen. Näiltä osin asetusta sovelletaan myös hakemuksiin, jotka ovat tulleet vireille 1.1.2008 tai sen jälkeen. Asetus tulee voimaan 5.5.2008.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
neuvotteleva virkamies Sirpa Karjalainen, p. (09) 160 52 901, 040 5246112
hallitussihteeri Antti Linna, p. (09) 160 52 242