Hyppää sisältöön
Media

Maa- ja metsätalousministeriössä käynnissä biokaasuhankkeiden aiehaku

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 6.5.2008 6.42
Tiedote -

Maa- ja metsätalousministeriö on käynnistänyt biokaasuhankkeiden aiehaun. Valtion vuoden 2008 budjetissa on maa- ja metsätalousministeriölle varattu viisi miljoonaa euroa bioenergiatuotannon avustuksiin. Ministeriössä valmistellaan parhaillaan avustuksen myöntämiseen liittyvää lainsäädäntöä.

Aiehaulla etsitään alustavia esityksiä bioenergiatuotannon avustukseen sisällytettäviksi biokaasuhankkeiksi. Aiehaun keskeisenä tavoitteena on koota tietoa suunnitteilla olevista biokaasulaitoksista. Saatuja tietoja käytetään pohjana varsinaisen hakuprosessin ja hakuehtojen valmistelussa.

Avustuksen tavoitteena on edistää maatilapohjaisten bioenergian raaka-aineiden, sivutuotteiden, haja-asutuksesta peräisin olevien lietteiden, yhdyskuntalietteiden sekä elintarviketeollisuuden ja kaupan eloperäisten jätteiden käyttöä energian tuotannossa. Erityisesti tavoitteena on edistää biokaasulaitosten rakentamista alueille, joissa on kotieläinkeskittymiä ja niistä aiheutuvia ympäristövaikutuksia. Lisäksi avustusta voidaan myöntää myös muille biomassasta energiaa tuottaville maatilakokoluokkaa suuremmille investoinneille.

Rahoituspäätöksiä ei tehdä aiehakuun saapuvien esitysten pohjalta. Aiehakuun osallistuminen ei ole edellytys osallistumiselle varsinaiseen hakuun, joka tapahtunee syksyllä 2008.

Aiehaku koskee yrityksiä, kuntia ja muita yhteisöjä. Haku ei koske yksittäisiä maatiloja. Aiehaku päättyy 30.5.2008. Lisätietoa aiehausta löytyy maa- ja metsätalousministeriön internetsivuilta.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:

Neuvotteleva virkamies Birgitta Vainio-Mattila, puh. (09) 160 52911
Ylitarkastaja Veli-Pekka Reskola, puh. (09) 160 53396