Hyppää sisältöön
Media

Maataloustuotteiden markkinoinnin ja tuotannon kehittämisen avustus tulee hakuun

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 18.9.2008 11.28
Tiedote -

Valtioneuvosto hyväksyi tänään asetuksen, jolla uusitaan säännökset maataloustuotteiden markkinoinnin ja tuotannon kehittämisen avustamisesta. Samalla kansalliset säännökset yhtenäistettiin uusien EU:n valtiontuista annettujen suuntaviivojen kanssa. Uudet säännökset otetaan heti käyttöön. Avustusta voidaan myöntää laajoihin valtakunnallisiin maataloustuotteiden markkinoinnin ja tuotannon kehittämishankkeisiin, jotka painottavat tietämystä laadukkaista maataloustuotteista, ruokakulttuuria tai terveellisiä ruokailutottumuksia sekä näihin kokonaisuuksiin liittyvää tiedonvälitystä.

Avustuksen hakuaika on lokakuun loppupuolelta marraskuun loppuun. Avustusta voivat hakea rekisteröidyt yleishyödylliset yhteisöt tai julkisoikeudelliset yhteisöt.

Asetuksessa toimet on jaoteltu tarkemmin. Toimia ovat mainonta, tiedotus, koulutus, neuvonta ja tietojenvaihto. Myös hakemus- ja raportointitietoja on täsmennetty.

Avustuksen enimmäismäärä on 50 prosenttia nimisuojatuotteiden ja kansallisten laatumerkkien mainonnan osalta. Pk-yritysten neuvontaan tai messuille osallistumiseen myönnettävä avustus on myös enimmillään 50 prosenttia. Muihin hyväksyttäviin toimintoihin avustus voi olla korkeintaan 100 prosenttia. Määräraha ei nouse tästä vuodesta.

Vuoden 2009 valtion tulo- ja menoarvioon on esitetty 3,5 miljoonan euron määrärahaa tähän tarkoitukseen. Tuki on tarkoitus maksaa ennakkona kolmessa erässä. Ensimmäinen erä maksetaan tammikuussa, jos Euroopan komissio hyväksyy siihen mennessä Suomen tukijärjestelmän.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
ylitarkastaja Anna-Leena Miettinen, p. (09) 1605 2479, 0400 330812