Hyppää sisältöön
Media

Seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnille oma neuvottelukunta

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 16.12.2010 12.03
Tiedote -

Valtioneuvosto asetti tänään maa- ja metsätalousministeriön yhteyteen seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnan. Neuvottelukunta toimii ministeriön apuna seura- ja harrastuseläinten hyvinvointia koskevissa kysymyksissä ja linjauksissa.

Neuvottelukunta seuraa ja arvioi seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnin kehittymistä yhteiskunnassa. Se tekee ministeriölle ehdotuksia hyvinvoinnin kehittämiseksi ja antaa lausuntoja seura- ja harrastuseläinten hyvinvointia koskevista hankkeista ja ehdotuksista. Neuvottelukunnalla on myös tärkeä tehtävä viranomaisten ja alan toimijoiden välisen yhteistyön lisääjänä.

Neuvottelukunnan avulla halutaan lisätä tietoisuutta seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnin merkityksestä ja eläinten arvostuksesta yhteiskunnassa sekä lisätä eettistä keskustelua hyvinvointikysymyksistä.

Valtioneuvosto asettaa neuvottelukunnan kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Neuvottelukunnan jäsenet edustavat koira-, kissa- ja hevostoimintaa, hyvinvoinnin tutkimusta, seura- ja harrastuseläinten pitoon liittyviä eettisiä kysymyksiä, eläinsuojeluviranomaisia, käytännön eläinsuojeluvalvontaa, vapaaehtoista eläinsuojelutyötä, käytännön eläinlääkintätyötä, seura- ja harrastuseläinkauppaa ja kuluttajia. Henkilöt neuvottelukunnan jäseniksi asetetaan erillisellä asetuksella.

Valtioneuvosto asetti keväällä 2009 tuotantoeläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnan edistämään tuotantoeläinten hyvinvoinnin laaja-alaista kehittämistä ja toimijoiden välistä yhteistyötä. Tuotantoeläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnan tehtävät rajoittuvat tuotantoeläimiin.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
apulaisosastopäällikkö Riitta Heinonen, p. 09 160 53337, 050 367 1040

Sirkka-Liisa Anttila