Hyppää sisältöön
Media

Huippupoliitikot kohtaavat jälleen grillin äärellä Farmarissa

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 27.7.2009 12.01
Tiedote -

Pohjanmaan kokit pistävät parastaan Laatuketjun grillausosastolla Farmari-maatalousnäyttelyssä viikonloppuna. Grilliherkkujen ohella vetonaulana on huippupoliitikkoja sekä muita tunnettuja vieraita, joista osa kokkaa itsekin grillin ääressä. Lisäksi kuullaan asiaa geenitekniikasta.

Laatuketjun osastolle Farmariin saatiin ministeriön viestintäjohtaja Pekka Väisäsen mukaan tänäkin vuonna kokoon kiinnostava vierasjoukko, mm. ministeri Sirkka-Liisa Anttila, SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen, sopraano Anu Komsi ja EU-komissaari Olli Rehn.

”Luvassa on sekä leppoisaa jutustelua laadukkaasta ruoasta ja ruoanvalmistuksesta että puhetta maatalouspolitiikasta – ja tietysti hyviä grillausvinkkejä, ammattilaisten kanssa kun kokataan”, Väisänen kertoo. Hän kehuu lisäksi kokkeja supliikkimiehiksi ja lupaa kunnon shown neljä kertaa päivässä. Mukana grillaustuokiossa juttelemassa ovat luonnollisesti myös grillattavien raaka-aineiden tuottajat. Kaikki grilliherkut ovat taattua lähiruokaa, ja yhteistyökumppanina on Pohjanmaan Keittiömestarit.

Mitä uutta geenitekniikassa

Maa- ja metsätalousministeriön geenitekniikkastrategia vuosille 2009–2013 valmistui keväällä. Viestintäjohtaja Pekka Väisänen haastattelee Laatuketjun osastolla (H8) geenitekniikan asiantuntijoita, neuvotteleva virkamies Tuula Pehua ja maatalousneuvos Kirsi Heinosta, tuoreimmista geenitekniikan uutisista perjantaina ja lauantaina tasatunnein, klo 12, 14 ja 16. Osastolla on jaossa myös uusi esite geenitekniikasta.

Luonnonvarat-organisaatiot esittäytyvät jäähallissa

Luonnonvarat-osasto jäähallissa (J11) tarjoaa muun muassa sähköistä tukihakua, ympäristötukea, tilusjärjestelyjä ja maaseutuyrittäjyyttä. Maaseutuviraston asiantuntijat esittelevät sähköistä tukihakua ja Vipu-palvelua. Mavi jakaa yleisölle tietoa myös ympäristötuen toimenpiteistä. Maanmittauslaitos esittelee Farmarissa tilusjärjestelyjä ja myy karttoja. Maaseudun kehittämisohjelman teemana on tänä vuonna yrittäjyys.

Sijainti:
Grillaus ulko-osastolla H8 jäähallin pohjoispäädyn vieressä ja Luonnonvarat-osasto jäähallissa, J11.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
viestintäjohtaja Pekka Väisänen, p. 040 773 0644

tiedottaja Marika Lehtimäki, p. 040 352 7008
etunimi.sukunimi@mmm.fi