Hyppää sisältöön
Media

Valtioneuvosto päätti tukioikeuksien varantoperusteista

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 3.4.2008 6.19
Tiedote -

Valtioneuvosto päätti tänään vuotta 2008 koskevista perusteista, joilla tilatuen tukioikeuksia voidaan myöntää kansallisesta varannosta. Tukioikeuksia voidaan myöntää vuoden 2006 tukihakemuksella ilmoitetuille pysyville hedelmä- ja vihanneskasvialoille ja taimitarhoille. Lisäksi tukioikeuksia voidaan myöntää luopumiseläkelain sekä maatalousyrittäjien luopumiskorvauksista ja maatalousyrittäjien luopumistuesta annetuissa laeissa tarkoitetulle viljelemättömyyssitoumuksen mukaiselle alalle, jos alalle ei ole haettu tukioikeuksia ja sitoumus on päättynyt vuoden 2006 pinta-alatukihaun jälkeen. Tukioikeuksia tai niiden arvon korotuksia voidaan myöntää myös, jos varannosta myönnetyt tukioikeudet tai niiden lisäosa on siirretty kansalliseen varantoon sukupolvenvaihdoksen seurauksena.

Tilusjärjestelyjen perusteella lisääntyneelle tukikelpoiselle pinta-alalle tukioikeudet voidaan myöntää riippumatta siitä, onko alalle aikaisemmin vahvistettu tukioikeuksia. Tukioikeuksia voidaan tällä perusteella myöntää viljelijöille, joiden tilusjärjestely on toteutunut vuoden 2006 tukihaun jälkeen.

Tukioikeuksia voidaan myöntää varannosta edelleen myös uusille viljelijöille sekä tietyissä erityistilanteissa oleville viljelijöille. Lisäksi varannosta voidaan myöntää tukioikeuksia viljelijöille, joiden maatilalla on tehty peruslohkokarttojen ajantasaistaminen vuodelle 2008. Tukioikeuksien haku varannosta järjestetään huhtikuun aikana. Tukioikeuksia haetaan työvoima- ja elinkeinokeskuksista.

Tukioikeuksien siirtojen edellytykset säilyvät ennallaan.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
ylitarkastaja Marjatta Jokela, p. (09) 160 52314, 0400 933 671
ylitarkastaja Juha Palonen, p. (09) 160 52935, 0400 812 935