Hyppää sisältöön
Media

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman yritystukien haku käynnistyy

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 3.5.2007 14.20
Tiedote -

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan 2007-2013 sisältyvien yritystukien hakemuksia otetaan TE-keskuksissa vastaan 4.6.2007 alkaen. Rahoitusta voidaan hakea myöhemmin myös Leader-toimintaryhmiltä. Hausta ja ryhmien valinnasta tiedotetaan erikseen.

Euroopan unionin osarahoittamassa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa on osoitettu alueelliseen ja paikalliseen elinkeinotoiminnan kehittämiseen noin 800 miljoonaa euroa ohjelmakaudella 2007-2013. Summasta noin puolet arvioidaan kohdistuvan suoraan yritysten kehittämiseen ja investointien rahoitukseen.

Maaseutuohjelman tavoitteiden ja säädösten lisäksi yritysrahoituksen kohdentumista alueilla ohjaavat TE-keskusten maaseudun kehittämissuunnitelmissa määritellyt painopisteet ja valintakriteerit.

Yritystukea voivat hakea ohjelman tavoitteita toteuttavat maaseudun mikroyritykset, joilla tarkoitetaan sekä maatiloja että muita maaseudun yrittäjiä. Mikroyritys työllistää alle kymmenen henkeä ja sillä on alle kahden miljoonan euron vuosiliikevaihto. Elintarvikkeiden ensiasteen jalostajista tuen piiriin kuuluvat myös alle 250 hengen pk-yritykset. Yritystukea voidaan hakea kone-, rakentamis- tai aineettomiin investointeihin, yritysten kehittämiseen kuten tuotekehitykseen sekä kahden ensimmäisen vieraan työntekijän palkkaukseen. Tavoitteena on sekä parantaa toimivien yritysten kilpailukykyä että auttaa uusia yrityksiä alkuun. Samalla maaseudulle pyritään luomaan uusia työpaikkoja ja varmistamaan olemassa olevien työpaikkojen säilyminen. Uutta yritystoimintaa arvioidaan syntyvän erityisesti palvelu- ja bioenergia-aloilla.

Yritystukea haetaan Maaseutuviraston vahvistamalla hakulomakkeella. Hakulomake ohjeineen on saatavilla ennen haun alkamista TE-keskuksista ja Maaseutuviraston internetsivuilta osoitteesta www.maaseutuvirasto.fi. Hakija voi ryhtyä toteuttamaan hanketta yritystukihakemuksen jättämisen jälkeen. Hankkeen käynnistäminen ennen TE-keskuksen kirjallista päätöstä on hakijan omalla vastuulla.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
Ylitarkastaja Sirpa Karjalainen, p. (09) 160 52901 / 040 524 6112

Lisätietoja Maaseutuvirastosta:
yksikön johtaja Carl-Gustav Mikander 020 77 25682