Hyppää sisältöön
Media

Asetus Suomen metsäkeskuksen toiminnan järjestämisestä lausunnolle

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 18.5.2011 10.05
Tiedote -

Maa- ja metsätalousministeriö on lähettänyt Suomen metsäkeskuksen julkisen palvelun yksikön toiminnan järjestämisestä annettavan valtioneuvoston asetusta koskevan luonnoksen lausunnolle noin 60 eri taholle.

Asetuksessa säädetään Suomen metsäkeskuksen hallinnollisista asiakokonaisuuksista mm. metsäkeskuksen johtokunnan ja alueneuvottelukuntien jäsenten asettamisesta ja kokousmenettelyistä, metsäkeskuksen toimien täyttämisestä ja asioiden ratkaisemisesta metsäkeskuksessa. Asetuksessa säädetään myös katselmustoimikuntien lukumäärästä, toimialueista ja jäsenten valinnasta, tehtävien järjestämisestä prosesseittain ja omaisuuden jakamisesta metsäkeskuksen taseessa julkisen palvelun yksikön ja liiketoimintayksikön kesken.

Suomen metsäkeskukselle tullaan valitsemaan johtokunta, jossa on edustettuina mm. valtio, metsänomistajat, maakuntaliitot, yritystoiminta ja henkilöstö. Sama johtokunta johtaa niin julkisen palvelun kuin liiketoimintayksikön toimintaa.

Nykyisten alueellisten johtokuntien rooli muuttuu alueneuvottelukunniksi, joiden tärkein tehtävä on alueellisten metsäpoliittisten linjausten tekeminen ja alueellisten metsäohjelmien hyväksyminen ja toteutuksen edistäminen.

Katselmustoimikuntien määrä vähenee neljään. Katselmustoimikunta toimii jatkossa nelijäsenisenä nykyisen kolmen jäsenen sijaan. Katselmustoimikunnassa on maa- ja metsätalousministeriön määräämä puheenjohtaja sekä metsänomistajien ja metsäkeskuksen alueyksikön edustaja. Lisäksi uutena jäsenenä katselmustoimikunnassa toimii metsätalouden yritystoimintaa edustava jäsen.

Kuluvana vuonna annetaan nyt lausunnolle lähteneen asetuksen lisäksi valtioneuvoston asetus metsäkeskuksen keskusyksikön sijaintipaikasta ja alueyksiköiden aluerajoista ja päätoimipaikoista sekä maa- ja metsätalousministeriön asetus metsäkeskuksen julkisen palvelun yksikön suoritteiden maksullisuudesta.

Lausunto tulee antaa 17.6.2011 mennessä. Asetusluonnos on nähtävissä maa- ja metsätalousministeriön internet-sivuilla. Asetus tulee voimaan yhtä aikaan Suomen metsäkeskuksesta annetun lain kanssa 1.1.2012.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
metsäneuvos Marja Hilska-Aaltonen, puh. 040 751 8436.

Sirkka-Liisa Anttila