Hyppää sisältöön
Media

Eräiden riistaeläinten kuluvan metsästysvuoden pyyntimäärien ylärajat vahvistettu

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 26.9.2003 12.02
Tiedote -

Maa- ja metsätalousministeriö on päättänyt 24.9.2003 eräiden riistaeläinten pyyntilupien ylärajoista metsästysvuodeksi 1.7.2003-31.7.2004. Määräys varmistaa, että metsästäjät pyytävät ko. lajeja metsästyslaissa tarkoitetun kestävän käytön periaatteen sekä Euroopan unionin luontodirektiivin mukaisesti. Määräys koskee suden, saukon ja ilveksen pyyntiluvanvaraista pyyntiä. Riistanhoitopiirit myöntävät pyyntiluvat.

Maa- ja metsätalousministeriö on määrittänyt enimmäismäärät poronhoitoalueella metsästysasetuksen perusteella sallittavalle sudenmetsästykselle. Kainuun riistanhoitopiiri voi myöntää luvan neljän suden, Oulun riistanhoitopiiri kahden suden ja Lapin riistanhoitopiiri kahden suden metsästykseen.

Poronhoitoalueen ulkopuolella ministeriö sallii pyyntiluvan myöntämisen sudenmetsästykseen ainoastaan vahinkojen estämistarkoituksessa Kainuun, Pohjois-Karjalan ja Kymen riistanhoitopiireissä valtakunnan itärajaan rajoittuvissa kunnissa. Kainuun ja Pohjois-Karjalan riistanhoitopiireissä ministeriö sallii metsästettäväksi enintään kolme sutta, Kymen riistanhoitopiirissä enintään kaksi sutta.

Saukonmetsästyksen ministeriö sallii aikaisemman käytännön mukaisesti ainoastaan kalan- tai ravunkasvatukselle kasvatusaltaissa aiheutuvan erityisen merkittävän vahingon estämiseksi.

Ministeriö sallii koko maassa metsästettäväksi enintään 55 ilvestä. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on arvioinut maan ilveskannan vähimmäismääräksi ennen metsästyskautta 910-960 yksilöä ja kestäväksi metsästysmääräksi 107 ilvestä. Lapin ja Oulun riistanhoitopiirien alueilla poronhoitoalueella sekä Pohjanmaan ja Pohjois-Hämeen riistanhoitopiirin alueilla metsästyksen saa kohdistaa ainoastaan vahinkoa aiheuttaviin yksilöihin. Viime vuonna metsästettäväksi sallittiin 47 ja saaliiksi saatiin 36 ilvestä.

Vesilintujen kevätmetsästyksestä ministeriö päättää myöhemmin.

Lisätietoja:

ylitarkastaja Sauli Härkönen, maa- ja metsätalousministeriö, p. (09) 160 52469, 040-752 3302, ylitarkastaja Sami Niemi, maa- ja metsätalousministeriö, p. (09) 160 53374, 040-578 0839