Hyppää sisältöön
Media

EU:n maatalousasioista vastaava pääjohtaja Farmarissa

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 1.7.2013 5.45
Tiedote -

Maatalousyrittäjillä on hyvä mahdollisuus kysyä Euroopan unionin yhteisestä maatalouspolitiikasta EU:n maatalousasioista vastaavalta pääjohtajalta Jerzy Plewalta, kun hän vierailee Farmari-messuilla 3. heinäkuuta.

Keskustelutilaisuus viljelijöille järjestetään heti messujen ensimmäisenä päivänä. Paikalla on myös maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen.

- Hienoa, että saamme Plewan vastaamaan maatalousyrittäjien mieltä polttaviin kysymyksiin. Koko EU:n laajuinen päätös yhteisen maatalouspolitiikan uudistamisesta on saatu ratkaistua, mikä tarkoittaa kansallisen tuen 141-valmistelun tiivistymistä kotimaassa. Artikla 141 lähtee siitä, että unionin tuet pitää ensin hyödyntää täysimääräisesti ennen kuin kansalliset tuet otetaan käyttöön, Koskinen sanoo.

Maa- ja metsätalousministeriö tuo vahvasti esille luomu- ja lähiruokaa sekä jäljitettävyyttä ensi keskiviikkona alkavassa maatalousnäyttelyssä. MMM:n ohjelmaa voi seurata Seinäjoki-areenalla Luonnonvarat-osastolla ja grillauspisteellä Ruokaprovinssissa. Ruokaketjun yhteinen, uusi ”Tiedä mitä syöt” -kampanja näkyy Luonnonvarat-osastolla. Tiedä mitä syöt –pikaopas auttaa kuluttajaa tekemään kestäviä ruokavalintoja.

Vierailijat voivat tutustua erilaisiin tietoiskuihin esimerkiksi viljelijän Vipu-palvelusta, tulvatorjunnasta ja tilusjärjestelyistä. Asiantuntijat keskustelevat lähi- ja luomuruuasta, CAP-uudistuksesta sekä ruuan jäljitettävyydestä.

Ruokaprovinssissa muusikot ja poliitikot tutustuvat luomu- ja lähiruokaan grillauksen merkeissä ja katsojat saavat maistiaisia. Esimerkiksi muusikko ja the Voice of Finland -finalisti Osku Ketola seuraa naudanlihapihvien valmistumista ja ministerit Paula Risikko ja Anna-Maja Henriksson herkuttelevat broilerilla.

Luonnonvarat-osastolla ovat mukana MMM:n lisäksi yhteistyökumppanit Elinkeino- , liikenne- ja ympäristökeskus, Maaseutuvirasto, Riistakeskus, Maanmittauslaitos ja Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus.

Kohokohtia ohjelmastamme messuilla:

Suomenkielinen CAP-tilaisuus Seinäjoki-areenalla keskiviikkona klo 12
Ruotsinkielinen CAP-tilaisuus Seinäjoen lukiolla torstaina klo 14
MMM:n kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio Ruokaprovinssissa torstaina klo 11.30
Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen Ruokaprovinssissa torstaina klo 13.00