Hyppää sisältöön
Media

Haku kalatalousryhmiksi käynnistyy

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 18.6.2007 11.41
Tiedote -

Suomessa käynnistetään kalatalousryhmätoiminta Suomen elinkeinokalatalouden toimintaohjelman 2007 - 2013 mukaisesti. Kalatalousryhmätoiminta on uusi toimintamalli, jonka tavoitteena on aktivoida paikallisia toimijoita kehittämään alueensa elinkeinokalataloutta. Kalatalousryhmät valitaan hakumenettelyn perusteella aluksi vuosiksi 2008 - 2011. Hakemukset on jätettävä 12.10.2007 mennessä.

Kalatalousryhmien tehtävänä on ensisijaisesti alueen ammattikalastuksen ja vesiviljelyn edellytysten parantaminen sekä yleisesti kalatalouden yritystoiminnan kehittäminen. Käytännössä tämä tarkoittaa alueellisen alkutuotantoa tukevan infrastruktuurin ja logistiikan suunnittelua ja kehittämistä, yritysten liiketaloudellisten edellytysten parantamista sekä yhteistoimintamallien käyttöönoton edistämistä ja tukemista. Lisäksi kalatalousryhmät toimivat verkostona edistäen uusien innovaatioiden ja toimintamallien levittämistä alueillaan. Ryhmät voivat myös avustaa yrittäjiä tukien hakemisessa ja hallinnoinnissa.

Kalatalousryhmät valitaan aluksi vuosiksi 2008 - 2011. Kalatalousryhmien valinnassa otetaan huomioon muun muassa kalatalousryhmän paikallisen kehittämisstrategian toteuttamiskelpoisuus, innovatiivisuus ja toimenpiteiden hyöty alueen elinkeinokalataloudelle. Tarkoitus on, että kalatalousryhmätyö perustuu mahdollisimman pitkälle paikallistason toimijoiden omaehtoiselle yhteistyölle.

Hakemukset kalatalousryhmiksi tulee jättää maa- ja metsätalousministeriön kirjaamoon viimeistään 12.10.2007 mennessä. Lisätietoja löytyy maa- ja metsätalousministeriön internet-sivuilta http://www.mmm.fi/tuet/kalatalous.

Kalatalousryhmätoiminta rahoitetaan Suomen elinkeinokalatalouden toimintaohjelmasta, jonka rahoitus muodostuu Euroopan kalatalousrahaston ja valtion osuuksista. Toimintaohjelman tärkein tavoite on parantaa elinkeinokalatalouden kannattavuutta ja kilpailukykyä kalavarojen kestävän käytön periaatteiden mukaisesti.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
ylitarkastaja Timo Halonen p. (09) 160 53364
ylitarkastaja Risto Lampinen p. (09) 160 52904