Hyppää sisältöön
Media

Hannu Raitio Metsäntutkimuslaitoksen ylijohtajaksi

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 24.3.2004 11.58
Tiedote -

Valtioneuvosto on tänään 24.3. nimittänyt filosofian tohtori Hannu Raition (52) Metsäntutkimuslaitoksen (Metla) ylijohtajan virkaan 1.5. lähtien. Virkaa haki määräaikaan mennessä 16 henkilöä.

Hannu Raitiolla on vankka kokemus Metlan tehtäväkentästä. Hän on toiminut vuodesta 1996 lähtien Metlan Parkanon tutkimusaseman johtajana sekä sitä ennen parinkymmenen vuoden ajan erikoistutkijana ja tutkijana. Raitio on toiminut määrätietoisesti Parkanon tutkimusaseman strategian ja henkilöstöjohtamisen kehittämistyössä.

Metlan tehtävänä on edistää tutkimuksen keinoin metsien taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää hoitoa ja käyttöä. Metla toimii maa- ja metsätalousministeriön tulosohjauksessa sekä luonnonsuojelualueiden osalta ympäristöministeriön tulosohjauksessa. Laitoksen tutkimuskeskus-, tutkimusasema- ja tutkimusmetsäverkosto kattaa koko maan.

Ylijohtajan tehtävänä on johtaa, valvoa ja kehittää tutkimuslaitoksen toimintaa sekä vastata toiminnan tuloksellisuudesta ja laitokselle asetettujen tulostavoitteiden saavuttamisesta.

Lisätietoja: hallitusneuvos Kirsi Koskinen, maa- ja metsätalousministeriö, p. (09) 160 53327