Hyppää sisältöön
Media

Kalastusalusten toiminnan lopettamisen tukihaku käynnistynyt

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 6.10.2008 11.14
Tiedote -

Maa- ja metsätalousministeriö on käynnistänyt 6.10.2008 kalastusalusten toiminnan lopettamista koskevien tukien haun. Kansallisia elinkeinokalatalouden kehittämisvaroja on varattu tähän tarkoitukseen 1 200 000 euroa. Lopettamistuet kohdistetaan niihin vuosina 2005–2007 ajoverkkokalastusta harjoittaneisiin aluksiin, jotka eivät ole kyenneet löytämään korvaavia pyyntimuotoja ajoverkkokalastukselle.

Ajoverkkokalastus on ollut EU-säädösten takia kiellettyä tämän vuoden alusta. Toiminnan voi lopettaa joko romuttamalla aluksen tai siirtämällä sen pysyvästi muuhun kuin kalastuskäyttöön johonkin EU-maahan rekisteröitynä. Tukea saavat alukset poistetaan kalastusalusrekisteristä ja ne menettävät kalastuslisenssinsä.

Kalastusalusten toiminnan lopettamisen tukihaku toteutetaan tarjousmenettelynä. Kalas-tusalusten omistajat, joiden alukset täyttävät edellä mainitut vaatimukset, voivat 6.10. - 30.11.2008 välisenä aikana jättää tarjouksen siitä summasta, jolla he ovat valmiit romuttamaan aluksensa tai siirtämään sen muuhun käyttöön. Tarjouksen sisältävät tukihakemukset lähetetään maa- ja metsätalousministeriöön, joka tekee asiassa valtakunnallisen kokonaisratkaisun yhteistyössä alueellisten TE-keskusten kalatalousyksiköiden kanssa. Maa- ja metsätalousministeriö tekee päätökset tammikuun alussa 2009.

Hakulomake ja hakuohje ovat tulostettavissa maa- ja metsätalousministeriön internetsivuilta. Vastaavat ruotsinkieliset asiakirjat valmistuvat viikolla 41.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
neuvotteleva virkamies Risto Lampinen, p. 040 - 517 4088.