Hyppää sisältöön
Media

Lähiruokaohjelma valmisteilla - kansalaismielipiteitä kootaan

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 9.5.2012 6.45
Tiedote -

Helsinki 9.5.2012

Lähiruoan tuotannon ja kulutuksen lisääminen on yksi hallitusohjelman kärjistä. Maa- ja metsätalousministeriö on käynnistänyt lähiruokaohjelman valmistelun ja tekeillä olevaa lähiruokaohjelmaa varten halutaan nyt saada myös kansalaisten mielipiteitä siitä, miten lähiruoka saadaan paremmin kuluttajien saataville ja mitä asioita hallituksen lähiruokaohjelmassa tulisi ottaa esille. Näkemysten esittämiseen on avattu oikeusministeriön www.otakantaa.fi –sivustolla lähiruoan kehittämiseen liittyvä kysely, johon vastaamisaikaa on toukokuun loppuun saakka.

Hallitusohjelmassa ruokasektori tunnistettiin selvästi tulevaisuuden kasvualaksi, jonka kilpailukykyä ja yhteistyötä kehitetään kansallisessa ruokastrategiassa ja ruokapoliittisessa selonteossa asetettujen suuntaviivojen mukaisesti. Hallitus haluaa kasvattaa luomu- ja lähiruoan osuutta julkisista hankinnoista parantamalla ja vahvistamalla pienyritysten ja lähiruoan tuottajien osallistumista julkisten hankintojen kilpailutuksiin muun muassa parantamalla hankintaosaamista ja laadullisten kriteerien esilletuloa. Hallitus haluaa myös kehittää lähiruoan tuotantoa ja lisätä sitä kysyntää vastaavaksi samalla nostaen lähiruoan jalostusastetta. Tätä tavoitetta tukemaan hallitusohjelmaan on linjattu erillisen lähiruokaohjelman toteuttaminen.

Lähiruokaohjelman valmistelun pohjaksi maa- ja metsätalousministeriö teetti selvityksen lähiruokasektorista, sen nykytilasta ja kehittymisen pullonkauloista. Selvitys ja muuta materiaalia lähiruoasta on luettavissa maa- ja metsätalousministeriön lähiruokasivuilla http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/lahiruoka.html.

Lähiruokaan liittyvää keskustelua voi käydä myös avatuilla Lähiruokaohjelma –facebook-sivuilla. Ota kantaa ja käy myös tykkäämässä! www.facebook.com/Lahiruokaohjelma

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
valtiosihteeri Risto Artjoki, p. (09) 160 53323 / 15.5. alkaen 0295 16 2254
lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen, p. (09) 160 52930 / 15.5. alkaen 0295 16 2142
sähköpostiosoite on muotoa: etunimi.sukunimi(at)mmm.fi

Maa- ja metsätalousministeriön puhelinnumerot vaihtuvat 15.5.2012.
Uudet numerot ovat muotoa 0295 16 XXXX. Keskuksen uusi numero on 0295 16 001.