Hyppää sisältöön
Media

Maataloustuotteiden menekinedistämisessä on edetty EU:ssa toivottuun suuntaan

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 24.3.2014 7.03
Tiedote -

Tänään maanantaina Brysselissä kokoontuva maatalous- ja kalastusneuvosto jatkaa keskustelua maataloustuotteiden tiedotuksen ja menekinedistämisen tukemisesta. Suomea edustaa kokouksessa valtiosihteeri Risto Artjoki, sillä maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen osallistuu hallituksen kehysriihineuvotteluihin kotimaassa maanantaina ja tiistaina.

Menekinedistämisessä asiat ovat edenneet Suomen toivomaan suuntaan, kun hallinnointia pyritään yksinkertaistamaan ja hakijoiden omarahoitusosuus pitämään kohtuullisena. Ensisijaisesti Suomi on toivonut, että jäsenmaat voisivat itse osallistua ohjelmien rahoittamiseen, mutta Suomi voi hyväksyä Euroopan Parlamentin tekemän esityksen korkeammasta EU-rahoituksesta kompromissina. Pelkona on ollut, että suomalaiset ohjelmaehdotukset vähenisivät entisestään, mikäli hakijoiden omarahoitusosuus nousisi korkeaksi.

Neuvoston kokouksessa komissio esittelee ehdotuksen luomulainsäädännön uudistamisesta ja raportin lihan alkuperämaan tai lähtöpaikan pakollisesta ilmoittamisesta. Kalastusasioissa asialistalla on päätös tuulenkalan kalastuskiintiöistä 2014.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
valtiosihteeri Risto Artjoki 0295 162 254
maatalousneuvos Kari Valonen, p. 0295 162 269
etunimi.sukunimi@mmm.fi

Jari Koskinen