Hyppää sisältöön
Media

Metsätalouden kehittämiskeskus Tapion johtokunnan kokoonpanoa koskevia säännöksiä tarkistetaan

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 22.10.2003 11.10
Tiedote -

Metsätalouden kehittämiskeskus Tapion johtokunnan ja johtajan tehtäviä sekä johtokunnan ja johtajan välisiä ohjaus- ja vastuusuhteita selkeytetään. Hallitus esittää eduskunnalle metsäkeskuksista ja metsätalouden kehittämiskeskuksesta annetun lain muutosta, jonka mukaan kehittämiskeskuksen johtaja ei enää olisi kehittämiskeskuksen johtokunnan jäsen.

Lakimuutos selkeyttäisi kehittämiskeskuksen johtokunnan ja johtajan rooleja sekä korostaisi johtokunnan asemaa kehittämiskeskuksen ylimpänä toimielimenä. Lakimuutoksen ehdotetaan tulevan voimaan vuoden 2004 alusta lukien. Kehittämiskeskuksen nykyisen johtokunnan toimikausi päättyy kuluvan vuoden lopussa ja uusi johtokunta on tarkoitus asettaa 1.1.2004 lukien.

Metsätalouden kehittämiskeskus Tapio on lakisääteinen metsätalouden kehittämis- ja asiantuntijaorganisaatio, joka hoitaa sille kuuluvia tehtäviä tekemällä metsätaloutta koskevia esityksiä ja aloitteita sekä tuottamalla metsätaloudellisia kehittämis- ja asiantuntijapalveluja maa- ja metsätalousministeriölle, metsäkeskuksille ja muille tahoille.



Lisätietoja:

osastopäällikkö Aarne Reunala, maa- ja metsätalousministeriö, puh. (09) 1605 3350, 0400 437 222

hallitussihteeri Vilppu Talvitie, maa- ja metsätalousministeriö, puh. (09) 1605 2293