Hyppää sisältöön
Media

Mikko Peltonen maa- ja metsätalousministeriön tutkimusjohtajaksi

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 27.6.2013 10.40
Tiedote -

Valtioneuvosto on tänään 27.6. nimittänyt maatalous- ja metsätieteiden tohtori Mikko Peltosen maa- ja metsätalousministeriön tutkimusjohtajan virkaan 1.9.2013 lukien. Virkaan haki määräaikaan mennessä 21 henkilöä.

Mikko Peltonen on toiminut tutkimusjohtajan tehtävässä vuosina 2008 – 2013. Sitä ennen Peltonen työskenteli maa- ja metsätalousministeriössä ylitarkastajana, projektipäällikkönä ja erikoistutkijana. Aiemmin hän on ollut Helsingin yliopistossa tutkijana ja assistenttina sekä USDA Forest Servicen tutkijana.

Tutkimusjohtaja johtaa ministeriön tutkimusasioiden yleistä valmistelua ja koordinaatiota. Hän myös vastaa hallinnonalan tutkimuslaitosten tulosohjauksen yhteensovittamisesta.

Maa- ja metsätalousministeriön tutkimussektorin merkittävänä tulevaisuuden haasteena on uuden Luonnonvarakeskuksen toiminnan käynnistäminen 1.1.2015. Luonnonvarakeskus muodostetaan yhdistämällä Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus (MTT), Metsäntutkimuslaitos (Metla) sekä Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos (RKTL).

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
hallitusneuvos Riitta Itkonen, p. 0295 16 2383