Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Koskinen vierailee Koreassa ja Kiinassa

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 24.10.2011 6.00
Tiedote -

Korean pääkaupungissa Soulissa ministeri Koskinen osallistuu YK:n paikkatietokonferenssiin edustaen sen ministeriosuudessa alan eurooppalaista huippuosaamista. Vierailun yhteydessä hän tapaa Korean elintarvike- ja maatalousministerin. Keskustelunaiheena on muun muassa vastikään solmittu EU:n ja Korean välinen vapaakauppasopimus ja sen myötä helpottunut suomalaisen sianlihan vienti Koreaan.

Kiinassa ohjelmassa on keskeisellä sijalla suomalaisen sianlihan ja kauran viennin mahdollistavien pöytäkirjojen allekirjoitus. Niiden sisällöstä on neuvoteltu useita vuosia ja nyt saavutettu yhteisymmärrys tarjoaa merkittävät vientinäkymät liha-alalle. Kiinan puolelta pöytäkirjat allekirjoittaa elintarvikkeiden laadunvalvonnasta ja tarkastuksesta vastaavaa keskusvirastoa johtava ministeri.

Vierailun Pekingin osuuteen sisältyy myös tapaaminen Kiinan maatalousministerin kanssa sekä suomalais-kiinalainen metsäseminaari. Maatalousministeriössä keskustelunaiheena on ajankohtaisten maatalouskysymysten lisäksi suomalaisten elintarvikkeiden ja maatalouskoneiden vienti Kiinaan. Metsäseminaarin tavoitteena on edistää yritysten välisiä kontakteja. Seminaarin yhteydessä ministeri Koskinen tapaa Kiinan metsäviraston varaministerin.

Ministeri Koskisen vierailun yritysvaltuuskuntaan kuuluu Atrian ja HKScanin sekä Valtran ylintä johtoa.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:

Elintarvike- ja maatalousasiat: ylijohtaja Veli-Pekka Talvela, p. 0400 949 900
Korean paikkatietokonferenssi: ylijohtaja Timo Kotkasaari, p. 040 503 6016
Pekingin metsäseminaari: johtava metsäasiantuntija Jan Heino, p. 040 771 4393