Hyppää sisältöön
Media

Mitä kuuluu elintarvikealan yrityksille? Alan toimintaympäristötutkimuksen tiedonkeruu alkamassa

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 8.4.2013 11.38
Tiedote -

Elintarvikealan yritysten nykytilaa ja tulevaisuudennäkymiä selvittävä kyselytutkimus on käynnistynyt tänään. Kyselyssä selvitetään muun muassa yritysten työllistämistilannetta, toiminnan eri prosesseja, asiakkuuksien ja laadunhallintaa, kilpailuympäristöä ja kehittymisen esteitä.

Elintarviketeollisuus on Suomen neljänneksi suurin teollisuuden ala, jonka tuotannon bruttoarvo on 11,3 miljardia euroa ja suora työllistävyys lähes 34 000 henkilöä. Toisaalta Suomen lähes 3 000 elintarvikealan yrityksestä 90 prosenttia on pieniä, osa jopa yhden hengen mikroyrityksiä.

Neljän vuoden välein toteutettava Elintarvikealan toimintaympäristötutkimus kohdistuu manner-Suomen elintarvikeyrityksiin. Työ toteutetaan elokuun 2013 loppuun mennessä

− Toivon, että niin isot kuin pienet elintarvikealan yritykset vastaisivat kyselyyn aktiivisesti. Kuuntelemalla tarkoin yritysten kuulumisia ja toiveita saamme konkreettisia eväitä tulevien kehittämistoimenpiteiden suunnitteluun. Vastaamalla kyselyyn yritykset voivat suoraan vaikuttaa oman alansa keskusteluun ja tulevaisuuden suuntien luotaamiseen, sanoo lähiruokaohjelmasta maa- ja metsätalousministeriössä vastaava lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen.

Viljasen mukaan tutkimus hyödyttää sekä valtakunnallista ohjelmaa että lähellä yrityksiä tapahtuvaa alueellista kehittämistyötä.

− Vastauksia tullaan käyttämään avuksi myös maakunnissa tapahtuvassa tulevan ohjelmakauden valmistelussa, Viljanen kertoo.

Kyselyyn vastaamisaika päättyy 15.4.2013.

Ministeriö on tilannut osana hallituksen lähiruokaohjelman toteuttamista ja tiedonkeruuta. Elintarvikealan pk-yritysten toimintaympäristö 2013 -tutkimuksen toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulu Oy.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen, p. 0295 16 2142
sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@mmm.fi

Lisätietoja Jyväskylän ammattikorkeakoulusta:
asiantuntija Sari Mäkinen-Hankamäki, p. 040 551 4503
sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@jamk.fi