Hyppää sisältöön
Media

Kiertotalouden kärkihankkeen lähtölaukaus 19.–20.4.2016

Ravinteiden kierrätyksen mahdollisuuksia löytyy kaikkialta – peltojen pientareilta ja jäteveden puhdistamojen putkistoista. Uusia innovaatioita syntyy jatkuvasti ja Suomi on sitoutunut kehittymään ravinteiden kierrätyksen mallimaana.

Ravinteiden kierrätyksen haasteeseen vastaa pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelman kiertotalouden kärkihanke, joka käynnistyi seminaarilla Helsingissä 19.–20. huhtikuuta. Tilaisuus kokosi yhteen ravinteiden kierrätyksen asiantuntijat: yritykset, tutkijat, viljelijät, kunnat sekä alueelliset yrityspalvelukeskukset ja kehittämisyhtiöt. Tapahtuman avasi maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Miten lannan, puhdistamolietteiden ja muiden orgaanisten ainesten ravinteet saadaan kiertoon ja tilojen kannattavuus nostettua? Entä minkälaista potkua hallituksen kärkihanke tai alan tutkimus antaa kiertotalouden yrittäjyydelle? Tilaisuudessa paneuduttiin näihin kysymyksiin sekä kierrätykseen käytännön kautta.

Taukojen aikana toimi rahoitusklinikka, jossa oli tarjolla tietoa rahoitusmahdollisuuksista. Tilaisuudessa oli myös ratkaisujen tori, jossa esiteltiin yritysten ja hankkeiden edustajien näkemyksiä ravinteiden kierrätyksen kokeiluista ja onnistumisista.

Tilaisuuden järjestivät maa- ja metsätalousministeriö, ympäristöministeriö, Luonnonvarakeskus, Maaseutuverkosto sekä työ- ja elinkeinoministeriö yhteistyössä EU:n Itämeristrategian ja European Sustainable Phosphorus Platformin (ESPP) kanssa.

Paikka: Hotel Scandic Park, Mannerheimintie 46, Helsinki
Aika: 19.–20.4.2016
Ohjelma 19.4. ja käytännön tietoa osallistujille 
Kansainvälisen seminaaripäivän 20.4. ohjelma 

Ilmoittautuminen seminaariin on päättynyt.
Seminaaria voi vapaasti seurata etänä osoitteessa bit.ly/ravinteetkiertoon.
Seminaariesitykset tulevat maa- ja metsätalousministeriön SlideShare- ja YouTube-tileille.
Muistio rahoitusmahdollisuuksista
Kuvia seminaarista (kuvaaja: Anna Toppari/Luonnonvarakeskus)

Keskustele Twitterissä: #ravinteetkiertoon

Lisätietoja:
Tarja Haaranen, Maatalouden ravinteet hyötykäyttöön -hankkeen koordinaattori
p. 029 532 6428, etunimi.sukunimi@luke.fi

Noora Mantere, p. 040 737 1404, etunimi.sukunimi@gmail.com

Menneitä tapahtumia

Luomutoimijoiden kiertotalousseminaari 29.1.2016

Kaikki irti hevosenlannasta! Hevosenlannan hyötykäyttö -seminaari 14.1.2016