Hyppää sisältöön
Media

Salakalastus kuriin – Laittomasti pyydetyille kaloille tulossa taloudelliset arvot

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 28.11.2017 10.16
Tiedote

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on huolissaan salakalastuksen vaikutuksista kalakantoihin. Hän mainitsi asian puheessaan, joka esitettiin tänään kalastuslakipäivillä Jyväskylässä. Tilaisuus kokoaa yhteen kalatalouden ammattilaiset ympäri maan.

– Ministeriöllemme on esitetty paljon toiveita siitä, että kalastuslakiin pitäisi saada taloudelliset arvot laittomasti pyydetyille ja saaliiksi otetuille kaloille. Nyt on päätetty ryhtyä toimeen, Leppä kertoi.

Taloudellisten arvojen määrittäminen on tarkoitus antaa Luonnonvarakeskuksen tehtäväksi vuonna 2018. Samaan aikaan maa- ja metsätalousministeriössä selvitetään, minkälaisia muutoksia uudistuksen toteuttaminen edellyttää kalastuslakiin. Selvitystyö on jo aloitettu.

– Toivottavasti uudistus kitkee salakalastusta. Samalla haluamme antaa vahvan viestin siitä, että etenkin uhanalaisten kalojen laiton pyytäminen ja saaliiksi ottaminen on hyvin tuomittavaa ja aiheuttaa taloudellisia menetyksiä kalakantojen elvytystoimenpiteitä toteuttaville tahoille.

Kun taloudellisten arvojen määrittäminen ja säännösten valmistelu etenevät, aiheesta tullaan käymään keskustelua myös sidosryhmien kanssa.

Lisätietoa maa- ja metsätalousministeriöstä:

kalastusneuvos Eija Kirjavainen, eija.kirjavainen(at)mmm.fi, p. 0295 162 404
kalatalousylitarkastaja Jouni Tammi, jouni.tammi(at)mmm.fi; p. 0295 162 313

Jari Leppä Kalat