Hyppää sisältöön
Media

Sari Salmisesta eläinsuojeluasiamies maa- ja metsätalousministeriöön

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 18.6.2013 11.00
Tiedote -

Maa- ja metsätalousministeriön uuteen eläinsuojeluasiamiehen määräaikaiseen tehtävään on valittu eläinlääketieteen lisensiaatti Sari Salminen. Hän työskentelee tällä hetkellä Elintarviketurvallisuusvirastossa ja aloittaa uudessa tehtävässä elokuun 12. päivänä.

Eläinsuojeluasiamiehen tehtävänä on edistää ja parantaa eläinten hyvinvointia yhteiskunnan eri osa-alueilla. Eläinsuojeluasiamies tukee ja edistää eläinten hyvinvointiin liittyvien eri toimijoiden välistä yhteistyötä eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi. Eläinsuojeluasiamies osallistuu myös tehtävään liittyvien eri neuvottelukuntien ja työryhmien työskentelyyn.

− Eläinsuojeluasiamiehen tarve kirjattiin hallitusohjelmaan kaksi vuotta sitten. Eläinten hyvinvointi on eettisen tuotannon kivijalka ja sen edistämiseen eläinsuojeluasiamies saa täysin keskittyä. Eläinsuojeluasiamiehen rooli suomalaisessa yhteiskunnassa tulee toivottavasti olemaan näkyvä ja vaikuttava, toteaa maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen.

Eläinsuojeluasiamiehen virka on sijoitettu maa- ja metsätalousministeriöön ja työpaikka sijaitsee Helsingin Viikissä, Eläinten hyvinvointikeskuksen yhteydessä.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, p. 0295 16 2184
erityisavustaja Tiina Rytilä, p. 0295 16 2132, etunimi.sukunimi@mmm.fi
Sari Salminen, p. 050 368 4043