Hyppää sisältöön
Media

Tuki maataloustuotteiden menekinedistämisohjelmiin haettavissa

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 1.4.2004 7.38
Tiedote -

Hakuaika maataloustuotteiden tiedotus- ja menekinedistämisohjelmille kolmansiin maihin on alkanut. Maatalous- ja elintarvikealan järjestöt voivat hakea tukea jättämällä kilpailutuksen tuloksena valittu ohjelmaehdotus maa- ja metsätalousministeriön interventioyksikköön.

Euroopan yhteisö ja Suomen valtio rahoittavat kolmansissa maissa toteutettavia maataloustuotteiden tiedotus- ja menekinedistämistoimia. Nämä ohjelmat voivat koskea esimerkiksi yhteisön tuotteiden tarjoamia laadullisia ja ravitsemuksellisia ominaisuuksia. Ohjelmat voivat myös korostaa yhteisön tuotteisiin liittyviä etuja pakkausmerkintöjen, elintarviketurvan, eläinten hyvinvoinnin ja ympäristönsuojelun osalta. Niiden puitteissa voidaan myös osallistua kansainvälisesti merkittäviin tapahtumiin, messuihin ja näyttelyihin.

Tiedotus- ja menekinedistämistoimet eivät saa olla kaupallisten merkkien mukaan suuntautuneita eikä niillä tule suosia tietystä jäsenvaltiosta tulevia tuotteita. Niitä voidaan toteuttaa muun muassa seuraavien kolmansien maiden markkinoilla: Sveitsi, Norja, Bulgaria, Romania, Venäjä, Latinalainen Amerikka, Pohjois-Amerikka, Kiina ja Japani. Tuotteita, joiden osalta tiedotus- ja menekinedistämisohjelmia voidaan toteuttaa, ovat esimerkiksi tuore, jäähdytetty tai jäädytetty naudan- ja sianliha, lihajalosteet ja -valmisteet, juustot, jogurtit sekä vilja- ja riisijalosteet.

Ohjelmien ehdottajina voivat olla kyseistä alaa edustava, yhden tai useamman ammattialajärjestön tai ammattialojen väliset järjestöt. Yhteisö rahoittaa 50 % ohjelmien kokonaisbudjetista. Ohjelmaa ehdottavan järjestön / järjestöjen rahoitusosuus on 30 % ja jäsenvaltion 20 % toimien todellisista kustannuksista.

Järjestön on laadittava ohjelmaehdotuksensa yhteistyössä toteuttamista vastaavan yhden tai useamman toimeenpanoelimen kanssa, esimerkiksi mainostoimiston kanssa. Toimeenpanoelin valitaan kilpailuttamismenettelyn avulla.

Ohjelmaehdotuksia on mahdollista jättää kaksi kertaa vuodessa. Vuoden 2004 ensimmäistä hakua koskevat hakemukset tulee jättää maa- ja metsätalousministeriön interventioyksikköön viimeistään 30. päivänä huhtikuuta 2004.



Lisätietoja:

ylitarkastaja Petri Koskela, maa- ja metsätalousministeriö, p.(09) 160 52 754 /

petri.koskela@mmm.fi ja

ylitarkastaja Tiina Saatsi, maa- ja metsätalousministeriö, p. (09) 160 53 370 /

tiina.saatsi@mmm.fi

tai osoitteesta

http://www.mmm.fi/interventio/ohjeet.htm