Hyppää sisältöön
Media

Kotieläintutkimuksesta tulossa selvitys

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 15.11.2007 14.53
Tiedote -

Maa- ja metsätalousministeriö on asettanut selvitysmiehen tarkastelemaan Suomen kotieläintutkimuksen tilaa ja tekemään ehdotuksen kotieläintutkimuksen kehittämiseksi. Selvitysmieheksi on nimitetty MMT Jarmo Juga ajalle 19.11.2007-31.12.2008.

Selvityksessä tarkastellaan kotieläintutkimuksen tilaa suomalaisissa tutkimusorganisaatioissa. Selvityksessä ovat mukana ammattikorkeakoulut, yliopistot ja Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT. Selvitysmies tekee omat ehdotuksensa tutkimusyhteistyön tiivistämiseksi. Selvityksen avulla paikannetaan katvealueet ja poistetaan päällekkäisyydet.

Tavoitteena on kotieläintutkimuksen kehittäminen niin, että se on elinkeinon kannalta oikein suunnattua ja mitoitettua, kansainvälisesti korkeatasoista ja verkottunutta sekä nykyistä kustannustehokkaampaa.

Selvitysmies tekee ehdotuksia myös koko kotieläintutkimuksen ja neuvonnan tuotekehityksen tehostamiseksi, jotta suomalainen kotieläintuotanto saa kilpailukykynsä tueksi uusimman tietotaidon nopeasti. Hän arvioi lisäksi mahdollisuudet ulkopuolisen tutkimusrahoituksen lisäämiseksi.

Selvitysmies tarkastelee erityisesti Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksessa tehtävää kotieläintutkimusta. Tarkastelu kattaa kaikki MTT:n tutkimat eläinlajit. Selvityksessä arvioidaan tutkimuksen monitieteisyyttä, ravitsemuksen ja jalostuksen lisäksi erityisesti yhteyttä teknologia-, talous- ja ympäristötutkimukseen.

Selvityksessä otetaan huomioon valtionhallinnon tuottavuusohjelman tavoitteet sekä henkilöstö- ja taloudelliset vaikutukset.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
ylitarkastaja Tauno Junttila, p. (09) 1605 4239, 0400 858 239
ylitarkastaja Markku Himanen, p. (09) 1605 4238, 040 549 6151