Maa- ja metsätalousministeriön blogi
Suomaat ja metsätalous
Suomi on yksi maailman soisimpia maita: soita ja turvemaita on meillä lähes 30 % maapinta-alasta. Ei siis ihme, että turvemaita on vuosisatojen varrella...
Makua, laatua ja taitavaa kilpailutusta - vastuullisuus Pääkaupunkiseudun ruokapalveluissa
Pääkaupunkiseudun suuret kaupungit ovat olleet eturintamassa vastuullisuuden huomioimisessa elintarvikehankinnoissaan. Mutta millä tavalla vastuullisuus...
Lähiruokaa lautaselle Keski-Suomesta
Lähiruoka on vakiinnuttanut asemaansa kuluttajien ja ammattilaisten keskuudessa eikä ihme, kukapa ei arvostaisi puhtaista ja laadukkaista raaka-aineista...
Lähiruoan voittokulku Ikaalisissa
Pirkanmaan hankintatreffeillä tapasin Ikaalisten ateriapalvelun palvelupäällikön Kaija Rönnin, jonka kanssa pääsin perehtymään kaupungin kunnianhimoisiin...
Metsät ovat iloinen asia – ne lisäävät meidän kaikkien hyvinvointia
Matkustin muutamia kuukausia sitten Intiassa. Moni asia aukeni siellä uudella tavalla. Muutama esimerkki: Intiassa syntyy 55 000 lasta vuorokaudessa. Hiilen...
Lähileipää ja kylmävalmistusta Tuusulan malliin
Tapasin Tuusulan kaupungin ruokapalvelupäällikkö Kirsi Hanskin Uudenmaan hankintatreffeillä, ja sain kuulla vastuullisuustyöstä Tuusulassa. Tuusulassa...
Kameran matkassa kuntien keittiöihin
Yksi nykyisistä työtehtävistäni hankintalähettiläänä on jakaa tietoa ja herättää keskustelua onnistuneista, laadukkaista elintarvikehankinnoista....
Elintarviketurvallisuus vaatii jatkuvaa työtä
Ruoan ravitsemuksellinen laatu on tärkeä osa ruokaturvaa. Suomessa moni syö liian vähän hedelmiä ja vihanneksia, mikä vaikuttaa kansanterveyteen. ...
Oma maa mansikka muu maa mustikka
Hei! Merkitseekö suomalaisen ruuan syöminen sinulle mitään? Minulle se merkitsee paljon ja pitäisi merkitä kaikille. Jos syö omassa maassa tuotettua ruokaa...
Suomalaisesta ruuasta ja ruokakulttuurista
Moi, tänään halusin kirjoittaa suomalaisesta ruuasta ja suomalaisesta ruokakulttuurista. Harva varmasti oikeasti miettii, kuinka paljon ruoka-alalla on...
Suomalaisuus tuntuu suussa
Oletko koskaan miettinyt ruokaostoksia tehdessä, mistä maasta valitsemasi ruoka tulee, tai millä tavalla se on valmistettu? Itse olen alkanut kiinnittää...
Metsien ilmastovaikutuksia ei ole tarkoituksenmukaista arvioida vain hiilinielunäkökulmasta
Pariisin sopimuksen keskeisin tavoite on sitouttaa kaikki osapuolet ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja siihen sopeutumiseen niin, että ihmisen aikaansaamat...
Oikeista ja vääristä hiilinielulaskelmista - osa 2
Yle uutisoi tänään tutkija Sampo Soimakallion laskelmasta, jonka mukaan Suomen metsien hakkuutasoa tulisi alentaa olennaisesti EU:n LULUCF-asetuksen...
Valvonnan tehostaminen on Suomen lahja Itämeren lohelle
Suomi tukee Kansainvälisen lohen vuoden (The International Year of the Salmon) hanketta omilla toimillaan ja toteuttamalla johdonmukaisesti omia kansallisia...
Arvostuksesta ja rakkaudesta lehmään
Pikkutytöstä asti halusin eläinlääkäriksi. Kaikki eläimet ovat kiinnostaneet minua aina, luonnon villieläimistä kotieläimiin. Mutta lehmiä minä halusin...
Lisää vastuullisuutta lautaselle
Julkisissa elintarvike- ja ateriapalveluhankinnoissa on osattava jatkossa vaatia vahvemmin hinnan lisäksi myös laatua ja vastuullisuutta. Kunnilla on tässä...
Metsälajien uhanalaisuuskehityksessä plussia ja miinuksia
Perjantaina 8.3.2019 tapahtui Suomessa paljon. Naistenpäivän ja hallituksen eroamisen ohella uutiseksi nousi lajien uhanalaisuusarvioinnin eli Punainen kirja...
Metsästrategia metsäpolitiikan kulmakivenä
Vuonna 2015 vahvistettua Kansallista metsästrategiaa 2025 on toimeenpantu viime vuodet menestyksekkäästi. Metsäala on kasvanut ja uudistunut ja myös...
Omavalvonta on paras renki, mutta isäntääkin tarvitaan
Vanhustenhoitoa koskevassa keskustelussa on pohdittu yritysten omavalvonnan ja työn tilaajan valvonnan suhdetta. Kirjoituksissa on viitattu myös muiden...
Metsästä lautaselle
Meitä metsästäjiä on noin 300 000 ja hirvijahteihin osallistuu vuosittain noin joka kolmas. Lihasaaliskin on kunnioitusta herättävä, noin 10 miljoonaa kiloa...