Skip to content
Government and ministries Media

Komissaari lupaa tukia Suomen ja Baltian maitosektoreille

Ministry of Agriculture and Forestry
30.9.2014 13.29
Tiedote -

EU:n puheenjohtajamaassa Italiassa järjestetyssä epävirallisen maatalousneuvoston kokouksessa keskusteltiin tänään Venäjä-pakotteista ja ruokaturvan parantamisesta. Suomesta kokoukseen osallistui maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo.

Maatalouskomissaari Dacian Cioloş antoi tilannekatsauksen Venäjän tuontikiellon vaikutuksista jäsenmaissa. Komissaarin mukaan Suomen ja Baltian maiden maitosektorit ovat kärsineet eniten Venäjän asettamasta tuontikiellosta ja maitosektorille kohdennetut toimenpiteet ovat tarpeen. Ministeri Orpo katsoi Venäjän tuontikiellosta eniten kärsineille maille kohdennetut lisätoimet välttämättömiksi ja korosti solidaarisuuden tarvetta vaikeassa kriisitilanteessa.

Kokouksessa keskusteltiin myös elintarviketurvallisuudesta. Suurimmiksi uhiksi maailmanlaajuisesti todettiin mm. ilmastonmuutos, resurssien rajallisuus, väestönkasvu, veden puute, elintarviketuotannon riittämättömyys ja ruokahävikki. Ministerit korostivat laajaa kansainvälistä yhteistyötä. Elintarviketuotantoa on pystyttävä kasvattamaan kestävällä tavalla. EU:n yhteinen maatalouspolitiikka katsottiin edelleen tarpeelliseksi, mutta tukijärjestelmiä olisi selvennettävä ja yksinkertaistettava. Ruokaturva on myös Milanon maailmannäyttelyn aiheena ensi vuonna.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
valtiosihteeri Risto Artjoki, p. 0295 162 254
[email protected]

Petteri Orpo
EU