Skip to content
Government and ministries Media

Sähköinen puukauppa aukeaa osoitteessa Kuutio.fi
Ministeri Leppä: Hallituksen kärkihanke siirtää puukaupan digiaikaan

Ministry of Agriculture and Forestry 16.5.2017 10.01
Tiedote

Tänään avattiin uusi, sähköinen puukauppapaikka joka löytyy osoitteesta Kuutio.fi. Palvelu helpottaa merkittävästi puunhankintaa ja puukaupan tekemistä.

– Kuution kaltainen sähköinen palvelu on ainoa laatuaan maailmassa. Se tuo tullessaan merkittävää, konkreettista hyötyä ja kokonaan uuden toimintatavan. Palvelu syntyi osana hallituksen kärkihanketta, totesi maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Kuutio on toteutettu metsäsektorin laajana yhteistyönä. Kehitystyössä ovat olleet mukana sekä puun myyjät että ostajat.

– Haluan kiittää kaikkia palvelun kehittämiseen osallistuneita. Metsävaratietojen ja digitaalisaation hyödyntäminen parantavat koko metsäalan kansainvälistä kilpailukykyä. Tällaista yhteistyötä tarvitaan myös jatkossa metsäalan kasvun turvaamiseksi.

Kuution kehittämisestä vastasi Suomen Puukauppa Oy.

– Kuutio-palvelu avaa metsäalalla uuden ajanjakson. Se ei pelkästään tehosta puukauppaa, vaan luo myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia alan ammattilaisille, Suomen Puukauppa Oy:n toimitusjohtaja Aku Mäkelä sanoo.

Metsävaratietojen tehokkaampi hyödyntäminen ja sähköisten palveluiden kehittäminen ovat olennainen osa hallituksen Puu liikkeelle ja uusia tuotteita metsästä -kärkihanketta. Ne ovat myös kansallisen metsästrategian tärkeimpiä tavoitteita.
 
Lisätietoja:

toimitusjohtaja Aku Mäkelä, Suomen Puukauppa Oy, aku.makela(at)kuutio.fi, p. 040 660 5160

metsäneuvos Marja Kokkonen, maa- ja metsätalousministeriö, marja.kokkonen(at)mmm.fi,
p. 0295 162 444
 

Forests Jari Leppä