Skip to content
Government and ministries Media

Ministeri Orpo keskustelee viljelijöiden kanssa byrokratian vähentämisestä Seinäjoella

Ministry of Agriculture and Forestry
3.9.2014 12.18
Tiedote -

Helsinki 3.9.2014

Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo sekä joukko maatalous- ja ympäristöhallinnon johtavia virkamiehiä on kutsuttu MTK:n järjestämään ns. byrokratiaseminaariin huomenna Seinäjoelle. Tilaisuuteen odotetaan noin viittä sataa viljelijää ja keskustelunaiheena on viljelijöiden kokema hallinnon taakka.

Ministeri Orpo toteaa, että on tärkeää tavata viljelijöitä, kuulla heidän huoliaan ja mielipiteitään hallintoa koskevista asioista.

– Hallinto ja siihen liittyvät käytännöt – jota myös byrokratiaksi kutsutaan – on olemassa vain ja ainoastaan kansalaisten ja koko kansakunnan palvelemiseksi. Uskon, että paljon voidaan tehdä asioiden muuttamiseksi, hän sanoo.

Ministeri toteaa, että byrokratian lisääntyminen on yhdessä tuotettu ilmiö, johon ovat vaikuttaneet niin EU, ministeriöt, virastot kuin järjestötkin.

– Mikä on yhdessä luotu, voidaan yhdessä purkaa. Vaikka Suomi on pieni EU-maa, olemme pyrkineet olemaan vahva ja aloitteellinen vaikuttaja ja saaneet joitakin byrokraattisuuksia purettua tai estettyä. Tämä työ jatkuu joka päivä, ministeri sanoo.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
erityisavustaja Tiina Rytilä, p. 0295 162 132
[email protected]